Jesenska torta

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Jesenska torta by Shutterstock Shutterstock

Kesten, višnje i čokolada glavne su namirnice ove ukusne torte. Torta se sastoji od biskvita, za koji će vam biti potreban kesten pire, nadjeva od višanja, te čokoladnog sloja. Po želji tortu i po rubovima ukrasite čokoladnim ganachom. 


Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

2jaja
prstohvat soli
70 gšećera (ako koristite zaslađeni kesten pire, izbacite šećer)
250 gnezaslađenog kesten pirea
2 žliceruma
1 žlicakrušnih mrvica
3 žlicemlijeka

Nadjev od višanja

130 gvišanja
2 žlicešećera
1 žličicagustina

Ganache

130 mlslatkog vrhnja
130 gčokolade, usitnjene

Priprema

Biskvit

1 Istucite bjelanjke

Odvojite bjelanjke od žumanjka, pa ih s prstohvatom soli istucite u snijeg. 


2 Sjedinite sastojke

U drugoj posudi miksajte žumanjke sa šećerom, dodajte kesten pire, rum i krušne mrvice. U dobivenu smjesu lagano umiješajte snijeg.


Pripremite kalup promjera 20 cm i obložite ga papirom za pečenje. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup. 


3 Pecite

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i pecite smjesu otprilike 15 minuta. Izvadite biskvit, lagano ga izbodite s čačkalicom i prelijte mlijekom. 

Nadjev od višanja

4 Pripremite višnje

Višnje očistite od koštica. Manji lonac stavite na laganu vatru, dodajte očišćene višnje i šećer pa kuhajte otprilike 5 minuta. Maknite s vatre, ubacite gustin, promiješajte i kratko vratite na laganu vatru da se smjesa zgusne. Ostavite sa strane dok pripremate ganache. 


Ganache

5 Zakuhajte slatko vrhnje

Zakuhajte slatko vrhnje i prelijte preko usitnjene čokolade. Ostavite minutu do dvije, a zatim miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. 


6 Slažite

Ganache premažite u tankom sloju na biskvit, a zatim na njega poslažite višnje. Prelijte ostatkom ganacha. Stavite u hladnjak na par sati ili preko noći. Izvadite iz kalupa, narežite i poslužite. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.