Goveđa juha s rezancima

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 40min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Goveđa juha s rezancima by Shutterstock Shutterstock

Priprema goveđe juhe vrlo je jednostavna, a ako uz kuhanu govedinu poslužite restani krumpir ili drugi prilog dobit ćete kvalitetno glavno jelo.

Sastojci

Broj porcija
4
750 ggovedine
4 lvode
150 gmrkve
60 gtjestenine
1 prstohvatsoli
pola žličice papra u zrnu

Priprema

1Operite meso i pripremite povrće

Oprano meso stavite u mlaku vodu. Kad voda zavrije dodajte papar u zrnu, na grubo narezanu mrkvu, korijen celera i peršina, te grančicu celerova lista. 


2Zapecite luk

Neočišćen luk operite i prerežite na pola. Prerezane strane zapecite na tavi dok malo ne pocrne pa ih dodajte u juhu i sve zajedno, poklopljeno kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata. Na pola kuhanja posolite.


3Procijedite juhu i skuhajte rezance

Kada je meso omekšalo zajedno sa komadima mrkve ih izvadite iz juhe, a ostatak ocijedite kroz sitno sito. Procijeđenu juhu zakuhajte i u nju dodajte rezance. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.