Pileći souvlaki

Vrijeme pripremePriprema
1h 50min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći souvlaki by Shutterstock Shutterstock

Souvlaki su ražnjići u fino pripremljenoj marinadi. Grčki ražnjići se služe s tankim pita kruhom, uz dodatak raznih umaka, prženih krumpirića i raznog povrća. Mi uz njih predlažemo poznati tzaziki umak od svježih krastavaca, jogurta i kopra.

Sastojci

Broj porcija
3
600 gpiletine
maslinovo ulje
2 režnjačešnjaka
origano
sol, papar

Priprema

1 Narežite piletinu

Operite i narežite piletinu na veće kocke za ražnjiće.


2 Pripremite marinadu

Stavite piletinu u veću zdjelu i marinirajte u maslinovom ulju, limunovom soku, nasjeckanom češnjaku, origanu, soli i papru.


3 Stavite mariniranu piletinu u hladnjak

Pokrijte piletinu u marinadi folijom i ostavite u hladnjaku 1,5 h.


4  Napravite ražnjiće

Napravite ražnjiće tako da na drvene štapiće nabodete kocke piletine.


5  Specite piletinu

Na tavi dobro specite ražnjiće s obje strane dok ne dobiju rumenu boju.


6 Souvlaki servirajte uz prilog

Souvlaki možete servirati uz tzaziki umak ili krumpiriće. Dobar tek! :)

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.