Isprobano!

Saft od pilećeg zabatka sa šampinjonima
(14)
55min

Možete ga napraviti više pa sačuvati i za dan nakon, samo promijenite prilog i salatu.

Smokvenjak
(6)
55min

Donosimo vam jednostavan recept za najpoznatiji tradicionalni kolač Dalmacije koji se radi od dva osnovna sastojka – suhih smokava i rakije (lozovače ili travarice). Dobivena smjesa može se oblikovati u razne oblike, a zatim ju je potrebno dobro posušiti u pećnici, narezati i poslužiti uz domaći liker.

Brza pogača bez kvasca
(7)
35min

Umjesto kvasca, u ovaj kruh ide prašak za pecivo i zato se ne mora dizati. Možete napraviti kombinaciju s raznim vrstama brašna, ali uvijek ga pomiješajte s glatkim bijelim pšeničnim brašnom kako kruh na kraju ne bi ispao zbijen.

Zebra kolač
(10)
50min

Naziv je dobio jer u prerezu podsjeća na zebru, a kad se nareže izgleda jako zanimljivo. Sastojci koje trebate su oni koje uvijek imate kod kuće. Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu, a možete ga i preliti čokoladnom glazurom.

Ferrero torta
(5)
1h

Popularna torta koja okusom podsjeća na slavne Ferrero Rocher kuglice.

Pileći žgvacet sa šampinjonima
(6)
1h 10min

Poslužite ga s palentom, a ako niste raspoloženi za kuhanje palente, možete i sa svježim domaćim kruhom.

Bobanova torta
(9)
45min

Poznata torta koja je gotova u tren oka.

Samoborski kotleti
(12)
40min

Jelo od samo par sastojaka. Napravite prilog po želji.

Crnac bez jaja
(13)
40min

Kad vam u hladnjaku nestane jaja, a jede vam se nešto slatko, ovaj je kolač pravi odabir jer sve sastojke sigurno imate kod kuće.

Mramorni kuglof
(7)
1h 15min

Jednostavan i mekan, za sve one koji vole biskvitne kolače. Dodajte mu višnje iz kompota za kiselost ili nasjeckane orahe za hrskavost.

Zapečene tortilje
(10)
45min

Enchilade ili zapečene punjene tortilje, kako ih češće zovemo, meksičko su jelo s kojim se možete poigrati i nadjenuti ih raznim punjenjima. Mi smo se odlučili za piletinu s povrćem.

Punjeni panzerotti
(8)
1h

Tijesto punjeno sirom i šunkom, pa prženo u dubokom ulju omiljeno je pecivo mnogima. Poslužite ih uz umak koji najviše volite.