Za ove kuglice su vam potrebna samo tri sastojka: Oreo keksi, krem sir i čokolada.
Ljubitelji baklave i kokosa oduševit će se ovom sočnom slasticom.Ako uspijete izdržati, jedite je drugi dan, kada je dobro ohlađena i prožeta slatkim sirupom.
Inače je ovo poznato talijansko jelo. Za ove ukusne punjene srdele trebat će vam malo strpljenja, ali trud će se isplatiti. Poslužite ih kao predjelo ili glavno jelo uz blitvu i krumpir.
Za ove preukusne rolice trebat će Vam samo 4 sastojka, gotove su u manje od pola sata i jako lijepo izgledaju.
Mesni uštipci su uvijek ukusni, posebno omotani slojevima hrskave slanine.Ovo jednostavno mesno jelo poslužite uz povrće po želji, s ajvarom ili s malo umaka na bazi kiselog vrhnja. A naravno, obavezan je i domaći kruh.
Ovo jednostavno jelo inspirirano mediteranskom kuhinjom brzo je gotovo i jako će se svidjeti ljubiteljima morskih plodova.
Ove prhke ružice s bogatim nadjevom tope se u ustima.Umjesto oraha kao nadjev će odlično poslužiti mak, badem ili rogač. Po želji ih obogatite koricom limuna ili naranče, ili kao mi - rumom, cimetom i otopljenom čokoladom.
Volimo kuglice u raznim okusima, a evo još jednog recepta koji si morate spremiti u omiljene.
Aromatični mak savršeno se slaže s nježnom vanilijom i slatkom bijelom čokoladom. Priprema ovih kuglica je jednostavna i od ove količine sastojaka dobit ćete oko 50 komada.
Alkohol, kokos i kava se kriju u ovim elegantnim bombicama. Dodajte im čokoladnu glazuru i imate odličnu slasticu. Ako niste ljubitelj konjaka, zamijenite ga rumom. Bombice se brzo pripremaju i ispadne ih puno - oko 50 komada od ove osnovne smjese.
Domino kocke savršen su spoj nekoliko okusa: baze koja podsjeća na medenjake, želea od naranče, tankog sloja marcipana i na kraju - neizostavne čokoladne glazure.
Povijest ove klasične austrijske slastice seže više od 130 godina, točnije u 1890. godinu, kada ih je u Salzburgu prvi put napravio kuhar Paul Fürst.Kuglice imaju tri ukusna sloja: pistacije, kakao i badem, a omotane su čokoladnom glazurom. Uz ovaj recept nije ih teško napraviti doma.