Tartar umak

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Tartar umak by Shutterstock Shutterstock

Tartar umak nije teško pripremiti, posebno ako kod kuće imate već gotovu majonezu. Trebat će vam tek par ostalih sastojaka.

Sastojci

Broj porcija
4
200 gmajoneze
100 gmilerama ili masnijeg kiselog vrhnja
3 žlicekapara
50 gkiselih krastavaca
1ljutika
2 žlicesvježeg peršina
0,5limuna (sok)
sol, papar

Priprema

1Napravite umak

Kapare, kisele krastavce, ljutiku i peršin sitno nasjeckajte.


Dobro ih promiješajte s majonezom i mileramom (ili masnijim kiselim vrhnjem), posolite i popaprite po ukusu.


2Poslužite

Tartar poslužite kad se dobro rashladi.


Najbolje odgovara uz pržene lignje, ali i pržene srdelice, pohane srdelice ili pohanu ribu poput oslića ili bakalara.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.