Riblja juha

Vrijeme pripremePriprema
50min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Riblja juha

Riblja juha je super lagani ručak. Juhu ovaj put pripremamo s oslićem, bijelom pristupačnom morskom ribom koju mnogi vole. Recept je vrlo jednostavan, a glavno je da znate da juhu ne smijete prekuhati.

Sastojci

Broj porcija
3
300 goslića
1mrkva
lovorov list
2 režnjačešnjaka
1manji luk
maslinovo ulje
100 mlbijelog vina
sol, papar

Priprema

1Pripremite ribu

Dobro operite oslić. Narežite je na manje komade, ali nikako je nemojte previše iskomadati, da se ne izgubi njena kvaliteta.


2Nasjeckajte češnjak, luk i peršin

Nasjeckajte ih na sitno.


3 Popržite sastojke

Na maslinovom ulju popržite češnjak i luk dok ne omekšaju, vino.


4 Ulijte vodu i dodajte začine

Ulijte vode u lonac taman da prekrije ribu te dodajte mrkvu i začine.


5 Kuhajte ribu

Kada je povrće kuhano dodajte ribu te kuhajte oko pola sata na srednje jakoj vatri. Kada ribu kuhate, ne miješajte ju kuhačom kako se ne bi raspala.


6 Kušajte juhu

Kada je riba kuhana, kušajte juhu i popravite začinima ako je potrebno. Dobar tek!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.