Hladetina

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
4h
Ukupno vrijemeUkupno
4h 20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Hladetina

Hladetina ili dželadija je poznato ličko jelo koje volite ili ne volite. Ako spadate u prvu skupinu, onda imamo savršen recept za vas. Svinjski dijelovi, kao što su nogice, uši, rep i glava, se kuhaju u vodi s povrćem i paprom.Jelo se poslužuje dobro ohlađeno.

Sastojci

Broj porcija
6
1 kgsvinjskog mesa (nogice, uši, jezik, kožice, hrskavica, dimljeno meso, svinjska glava, njuška)
1luk
1 žličicazrna papra
3mrkve
2 listalovora
sol
crvena paprika, po želji

Priprema

1 Pripremite sastojke

Meso operite i stavite u hladnu vodu na laganu vatru da se kuha s opranim i očišćenim korjenastim povrćem i začinima.


Kada voda zakuha, oberite pjenu s vrha kako bi vam hladetina bila bistra.


2 Kuhajte

Hladetinu kuhajte 3 do 4 sata, sve dok se meso ne počne odvajati od kosti. 


3 Raspodijelite u zdjele

Kada se meso skuha, izvadite ga da se ohladi, a dobivenu tekućinu procijedite kroz gazu (nije obavezno, pripazite da nema manjih kosti koje su se odvojile tijekom kuhanja).


Meso očistite od kostiju i s komadima povrća rasporedite na dno posuda. Prema želji možete dodati mljevenu papriku. 


4 Ohladite

Zalijte povrće i meso tekućinom, ostavite na hladnom mjestu ili u hladnjaku dok se ne stisne (preko noći) i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.