Prvo pripremite punjenje od miješanog mljevenog mesa. Na ulju popržite luk i meso, 20-ak minuta. Začinite meso. Pržite dok tekućina ne ispari.
U mljeveno meso dodajte narezanu rajčicu, maslinovo ulje, češnjak, začine i sve dinstajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari. Na kraju dodajte peršin.
Operite i prerežite po duljini na pola patlidžane. Žlicom izdubite unutrašnjost. Posolite ih kako bi pustili višak tekućine i izgubili gorčinu.
Dio patlidžana koji ste izdubili narežite na kocke i posolite ga. Nakon nekog vremena istisnite tekućinu iz njega. Ovo punjenje dodat ćete u smjesu s mesom i rajčicom koju ste prethodno pripremili.
U izdubljenje lađice dodajte smjesu – ako volite ljuto, slobodno dodajte čili . Ravnomjerno ju rasporedite po lađicama.
Pecite napunjene patlidžane u zagrijanoj pećnici 20 min na 200 stupnjeva. Ako volite sir, naribajte ga po patlidžanima. Kada su gotovi, poslužite ih tople.