Begova čorba

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Begova čorba by Shutterstock Shutterstock

Begova čorba jedan je od klasika bosanske kuhinje koji uvijek rado pripremamo. Osnovni sastojci su piletina, bamija i mrkva. Ova gusta juha, bogate teksture ima lagani, nježan okus i zaista je fantastično unikatno jelo.

Sastojci

Broj porcija
3
250 gpiletine
3manje mrkve
20 gbamije
30 gbrašna
40 gmaslaca
1žumanjak
50 gslatkog vrhnja ili milerama
sol
papar
vegeta
lovorov list

Priprema

1 Skuhajte bamiju

Stavite bamiju da se kuha 20-ak min. Ocijedite i ostavite po strani.


2 Skuhajte povrće i piletinu

Pileće meso narežite, stavite u lonac s vodom. Dodajte narezanu mrkvu, peršin, celer i lovor, i sve posolite. Kuhajte na laganoj vatri.


3 Popržite maslac

U drugi lonac stavite maslac, dodajte brašno i napravite svijetlu zapršku, te zalijte juhom. Dodajte bamiju i kuhajte 15-ak min. Dodajte vegetu i papar.


4 Dodajte vrhnje

Na kraju razmutite žumanjak sa slatkim vrhnjem te ih uz miješanje lagano dodajte juhi. Kušajte čorbu na kraju i popravite začinima ako je potrebno. Na kraju možete dodati malo limunovog soka.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.