Svinjetina na kineski
28/12/2022
(8)
50min

Kada nemate ideju za ručak, sve je dosadno i već isprobano, pokušajte s ovim.

Tabasco trokutići
21/12/2022
55min

U frižderu uvijek ima salame i sira. Složite brzinske trokutiće koji su odlična zakuska za nenajavljene goste.

Enchilade
14/12/2022
1h

Enchilade, ili po mom - En”chili”ade tortilje su punjenje piletinom i sirom, a specifične zbog umaka u koji ide posebna kombinacija začina.

Paklene pancerote
07/12/2022
2h

Paklene pancerote su jelo u kojem se punjeno dizano tijesto prži u ulju.

Spicy suncokret
30/11/2022
Ljuti popečci od mrkve i kukuruza
23/11/2022
20min

Povrtni popečci koje radim jako često, super su i topli i hladni.

Pogačice s čvarcima
09/11/2022
1h 5min

Od jednostavnih sastojaka dobije se razlistana pogačica od koje zamiriše cijela kuhinja i vraća u djetinjstvo. Izvana su hrskavi, a unutra meki. Sutradan su odlični uz čaj ili kavu.

Spicy bao bunsi s kozicama
02/11/2022
2h 30min

Lagano i pikantno - jednostavno neodoljivo!

Prva kotlovina
26/10/2022
2h 30min

Cijeli život odrastam uz muškarce koji su za (skoro) svako obiteljsko okupljanje kuhali kotlovinu. Dugo vremena sam gledala, prikupljala informacije pa odlučila pokušati napraviti po prvi puta.

Svinjetina u pikantnom umaku
12/10/2022
1h 20min

Ovo jelo jako je ukusno i fino. Najviše sliči vinskom gulašu i pašticadi. Samo što je puno jednostavnije za napraviti od pašticade.

Tajlandska juha
05/10/2022
(5)
1h 15min

Ljutkasta juha.

Index kuhinja

Čitateljica oduševila domaćom Bajaderom od tri sastojka. "Pravila sam je već 5 puta"

Čitateljica oduševila domaćom Bajaderom od tri sastojka. "Pravila sam je već 5 puta"

ČITATELJICA i autorica recepata isprobala je već provjeren recept za domaću verziju Bajadere, za koji kaže kako najviše podsjeća na original. Priprema se od tri sastojka u samo 10 minuta.
Zavladala pomama za krafnama Petre Jelenić, SOL ih vraća u ponudu

Zavladala pomama za krafnama Petre Jelenić, SOL ih vraća u ponudu

PROŠLE subote, 18. siječnja, u restoranu SOL tapas na hrvatski na Trgu bana Jelačića mogle su se prvi put probati krafne naše poznate slastičarke Petre Jelenić. Za njima je zavladala velika pomama, pa ih SOL vraća u ponudu.
Vrhunski francuski chef Michelinovim inspektorima zabranio pristup svom restoranu

Vrhunski francuski chef Michelinovim inspektorima zabranio pristup svom restoranu

PRIJE pet godina tužio je prestižni Michelinov vodič zbog nepovoljne recenzije svog soufflea i izgubio parnicu, a sada je francuski kuhar Marc Veyrat pokrenuo novu akciju protiv Michelina, zabranjujući njegovim inspektorima pristup svom novom restoranu.