Ribollita
(8)
1h

Ova gusta juha iz Toscane prava je hrana za tmurne dane. Prepuna je povrća i radi se u bezbroj različitih verzija, ali osnovu čine stari kruh, bijeli grah i jeftino povrće. Ime dolazi od riječi „podgrijati“ jer se obično radila s ostacima minestrone juhe.

Goveđa juha
(6)
3h 20min

Chef Vuglec Brega, ruralnog restorana s Michelinovom preporukom u Zagorju, s nama je podijelio recept za goveđu juhu.

Pileća juha
(9)
3h 20min

Denis Jerković, chef s Vuglec Brega, ruralnog restorana s Michelinovom preporukom u Zagorju, s nama je podijelio recept za pileću juhu.

Popečci od kvinoje i kelja
(9)
45min

Zdravi popečci od kvinoje i kelja idealan su međuobrok.

Salata od kelja i prokulica
(7)
20min

Ukusna i osvježavajuća salata može biti alternativa teškim i kaloričnim prilozima. Glavni sastojci su kelj i prokulice, a dodatan okus će dati limunov sok i hrskavi bademi.

Musaka od kelja
(7)
55min

Ako djeca ne vole varivo od kelja ovo je odličan način da ga ipak pojedu!

Salata od kelja i graha
(7)
5min

Zaista odlična salata, ide uz meso i ribu, ali i povrtne popečke.

Varivo od kelja s faširancima
(9)
1h 20min

Ako ste se zaželjeli jela na žlicu, donosimo vam recept za klasik koji nas vraća u djetinjstvo! Iako se kelj nalazi u kategoriji onog povrća koje nije omiljeno baš svima, vjerujemo da će se to promijeniti nakon što isprobate ovaj recept za varivo od kelja s faširancima. Ovaj recept pokušali smo pripremiti u zdravijoj varijanti bez pripreme zaprške koju smo zamijenili korjenastim povrćem za fini okus variva.

Zeleni smoothie
(9)
5min

Kelj koji je bogat vlaknima i vitaminima skriven je u ovom smoothiju okusom banane i javorovog sirupa. Ovo je odličan obrok za one koji ne vole zelenjavu u svojim obrocima.

Popečci od kelja i krumpira
(15)
30min

Iznenadit ćete se koliko su ovi popečci ukusni, čak će i oni koji ne vole povrće poludjeti za njima, naročito ako ih poslužite uz tartar umak.

Špageti s bukovačama, sušenom rajčicom i keljom
(8)
45min

Više od ičega veseli me kuhanje s namirnicama iz vlastitog vrta. Danas je ručak s mojim lukom, češnjakom, feferonom i keljom. Koristila sam lisnati kelj, vidi se na slici.

Čips od kelja
(6)
10h 20min

Lažni čips. Hrskav kao i original, samo zdraviji. Potreban dehidrator hrane!

Kelj s jajima
15min

Ovo jelo idealno je za doručak ili za večeru, a svidjet će se i onima koji su mislili da ni ne vole kelj.

Colcannon
45min

Colcannon je tradicionalno irsko jelo s pire krumpirom i lisnatim povrćem poput kupusa, kelja, blitve ili špinata. Ovaj recept, iz kuharice s početka 19. stoljeća, predstavljen je na YouTube kanalu Townsends, koji je posvećen istraživanju svakodnevnog života u 18. stoljeću.

Index kuhinja

Mljevene ili cijele? Najbolji način za korištenje lanenih sjemenki u kulinarstvu

Mljevene ili cijele? Najbolji način za korištenje lanenih sjemenki u kulinarstvu

LANENE sjemenke su superhrana bogata vlaknima i omega-3 kiselinama, a evo kako ih pravilno koristiti u kuhinji.
Trik za savršeno gust gulaš: Jedan sastojak čini ogromnu razliku

Trik za savršeno gust gulaš: Jedan sastojak čini ogromnu razliku

Kuharica otkriva jednostavan trik za pripremu gušćeg i ukusnijeg goveđeg gulaša. Uz pomoć jednog sastojka umak će postati bogat, baršunast i pun okusa.
Uspjeh popularnog zagrebačkog restorana: gostiju je previše i nitko ne pita za cijene

Uspjeh popularnog zagrebačkog restorana: gostiju je previše i nitko ne pita za cijene

JEDAN je zagrebački restoran već dugi niz godina smatran kultnim mjestom, a trenutno doživljava vrlo dobro razdoblje u poslovanju.