Ribollita
(8)
1h

Ova gusta juha iz Toscane prava je hrana za tmurne dane. Prepuna je povrća i radi se u bezbroj različitih verzija, ali osnovu čine stari kruh, bijeli grah i jeftino povrće. Ime dolazi od riječi „podgrijati“ jer se obično radila s ostacima minestrone juhe.

Goveđa juha
(6)
3h 20min

Chef Vuglec Brega, ruralnog restorana s Michelinovom preporukom u Zagorju, s nama je podijelio recept za goveđu juhu.

Popečci od kvinoje i kelja
(9)
45min

Zdravi popečci od kvinoje i kelja idealan su međuobrok.

Pileća juha
(9)
3h 20min

Denis Jerković, chef s Vuglec Brega, ruralnog restorana s Michelinovom preporukom u Zagorju, s nama je podijelio recept za pileću juhu.

Salata od kelja i prokulica
(7)
20min

Ukusna i osvježavajuća salata može biti alternativa teškim i kaloričnim prilozima. Glavni sastojci su kelj i prokulice, a dodatan okus će dati limunov sok i hrskavi bademi.

Salata od kelja i graha
(7)
5min

Zaista odlična salata, ide uz meso i ribu, ali i povrtne popečke.

Musaka od kelja
(7)
55min

Ako djeca ne vole varivo od kelja ovo je odličan način da ga ipak pojedu!

Zeleni smoothie
(9)
5min

Kelj koji je bogat vlaknima i vitaminima skriven je u ovom smoothiju okusom banane i javorovog sirupa. Ovo je odličan obrok za one koji ne vole zelenjavu u svojim obrocima.

Varivo od kelja s faširancima
(9)
1h 20min

Ako ste se zaželjeli jela na žlicu, donosimo vam recept za klasik koji nas vraća u djetinjstvo! Iako se kelj nalazi u kategoriji onog povrća koje nije omiljeno baš svima, vjerujemo da će se to promijeniti nakon što isprobate ovaj recept za varivo od kelja s faširancima. Ovaj recept pokušali smo pripremiti u zdravijoj varijanti bez pripreme zaprške koju smo zamijenili korjenastim povrćem za fini okus variva.

Popečci od kelja i krumpira
(15)
30min

Iznenadit ćete se koliko su ovi popečci ukusni, čak će i oni koji ne vole povrće poludjeti za njima, naročito ako ih poslužite uz tartar umak.

Špageti s bukovačama, sušenom rajčicom i keljom
(8)
45min

Više od ičega veseli me kuhanje s namirnicama iz vlastitog vrta. Danas je ručak s mojim lukom, češnjakom, feferonom i keljom. Koristila sam lisnati kelj, vidi se na slici.

Čips od kelja
(6)
10h 20min

Lažni čips. Hrskav kao i original, samo zdraviji. Potreban dehidrator hrane!

Kelj s jajima
15min

Ovo jelo idealno je za doručak ili za večeru, a svidjet će se i onima koji su mislili da ni ne vole kelj.

Colcannon
45min

Colcannon je tradicionalno irsko jelo s pire krumpirom i lisnatim povrćem poput kupusa, kelja, blitve ili špinata. Ovaj recept, iz kuharice s početka 19. stoljeća, predstavljen je na YouTube kanalu Townsends, koji je posvećen istraživanju svakodnevnog života u 18. stoljeću.

Index kuhinja

Ispekli ste piletinu i ispala je suha? Isprobajte ovaj trik i vratite joj sočnost

Ispekli ste piletinu i ispala je suha? Isprobajte ovaj trik i vratite joj sočnost

ISPEKLI ste dobar komad piletine na tavi, no ispao je suh - događa se prilično često. No meso ne morate baciti ili razbijati glavu što s njim - isprobajte trik koji provjereno vraća mesu mekoću i sočnost.
Što napraviti kad vam zagori ručak - a da ne morate sve baciti

Što napraviti kad vam zagori ručak - a da ne morate sve baciti

STVARI u kuhinji ne idu uvijek glatko, a ručak svakome može zagorjeti. Ako mislite da je to kraj - evo malo ohrabrenja - gotovo svako jelo se može spasiti, ali važno je znati što (ne) napraviti.
Čišćenje ribeža za sir je i vaša noćna mora? Znamo kako ga lako očistiti

Čišćenje ribeža za sir je i vaša noćna mora? Znamo kako ga lako očistiti

RIBEŽ za sir pomoć je u trenutku ribanja sira, ali sve nakon toga je noćna mora. Sir se zalijepi za ribež, čak i kada se opere, komadići su još uvijek u rešetki. Evo kako si pomoći - zapravo je jednostavno.