Zelena vitaminska bomba koja će ojačati vaš imunitet i pružiti vam kvalitetne nutrijenate prije ili nakon treninga, kao međuobrok na predavanjima ili poslu.
Ove slatke i zdrave kuglice imaju okus kao prava torta od mrkve. Brze su i jednostavne za napraviti i super ih je uvijek imati u frižideru za napad gladi. Vegan (bez jaja, bez mlijeka) i super zdrave.
Domaći njoki su jako jednostavni za pripremu. Krumpir smo zamijenili batatom i dobili ukusno jelo uz dodatak smeđeg maslaca i karameliziranih gljiva. Poslužite uz kozji sir ili naribani parmezan.
Tradicionalna porchetta omotova svinjsku potrbušinu oko komada svinjske lopatice, ali ova verzija samo s potrbušinom je puno jednostavnija za pripremu kod kuće, a ništa manje ukusna. Meso je potrebno pripremiti dan ranije, ali je priprema cijelog jela prilično jednostavna.
Ovaj je smoothie nije samo ukusan, već je i pun hranjivih sastojaka. Savršen je za početak dana ili za brzinski snack u popodnevnim satima.
Uštedite novac i sami pripremite domaće proteinske pločice. Ove proteinske pločice imaju bolji okus od bilo kojih koje možete kupiti u trgovini.
Napravite domaće granola pločice uz ovaj recept za koji nije potrebna pećnica! Pločice su prepune zdravih sastojaka poput datulja, orašastih plodova i sjemenki. Odlične su kada vam zatreba nešto slatko uz kavu, za doručak ili užinu, a pogodne su i za vegane ako med zamijenite javorovim ili agavinim sirupom.
Za pripremu ovog zdravog deserta trebat će vam samo 20 minuta. Datulje će ovoj slastici dati svu potrebnu slatkoću, a u njih možete dodati i kokosovo brašno ili začine popust cimeta ili narančine korice. Gotove kuglice uvaljajte u sezam, mljevene kekse, orahe ili bademe.
Čvrsta krema od limuna sa tvrdom hrskavom podlogom u ovom desertu čine razliku za svakog tko ga proba. Minimalno sastojaka za puno užitka. Sezona limuna može početi.
Ragout je sporo kuhan paprikaš od mesa i/ili povrća na francuski način, za razliku od poznatijeg ragua, koji je talijanski umak poslužen najčešće uz tjesteninu. Prvo ispržite piletinu kako bi ostala sočna, zatim popržite povrće, vratite piletinu i kratko pirjajte. Tako ćete dobiti aromatičan umak koji je odličan uz kremastu palentu.
Ovaj tart dobitna je kombinacija za one koji vole slano i slatko na jednom mjestu. Desert koji to nije, a opet je. Čokolada, sol, kikiriki glavni su sastojci ovog veganskog deserta.
Južnoafričko jelo s bazom od mesa i kremastim preljevom koje se ne razlikuje puno od musake.
Mora li se za pripremu deserta zaprljati cijela kuhinja, izdvojiti nekoliko sati ili nužno paliti pećnica? Ove punjene datulje dokaz su da ništa od toga ne morate, osim uživati u fantastičnoj kombinaciji okusa! Slatke, hrskave, slane i mirisne... S osvježavajućim iznenađenjem u sredini, nude sve ono što želimo od deserta - u nešto zdravijoj varijanti. Ovo je postao moj "adut iz rukava" za brzi desert, a nadam se da će i vaš!
Kuglice od kurkume zaslađene datuljama i prelivene tamnom čokoladom zdrav su desert koji možete jesti bez grižnje savjesti.
Ukusni browniesi sa suhim voćem i mirisnim začinima u kojima možete uživati bez grižnje savjesti.
Ovaj brzi desert postat će tvoja omiljena grickalica kad poželiš zdraviju verziju slastica. Datulje odlično idu i uz kavu, a možeš ih ponijeti i za van kad ti zatreba slatka energija. Prejednostavno i prefino! Otkrij mi koje su tvoje omiljene datulje!