Sacher torta
(20)
2h

Izvorna Sacher torta poznata je austrijska delicija. Torta se sastoji od čokoladnog biskvita koji je premazan tankim slojem džema od marelice i preliven čokoladnom glazurom. Servirajte je uz tučeno vrhnje.

Čupavci
(15)
2h

Sočne kocke biskvita umočene u rastopljenu čokoladu i uvaljane u kokosovo brašno svima su dobro poznati kolači. Čupavci ili “Lamingtons” australski su nacionalni desert, a ime su dobili prema istoimenom lordu koji je bio guverner Queesslanda.

Domaći Jaffa keksi
(13)
1h 20min

Donosimo vam recept za jednostavne domaće Jaffa kekse koji se sastoje se od tri komponente – lagani prhki i spužvasti biskvit, aromatični žele od naranče i otopljena tamna čokolada. Nakon što isprobate ovaj recept više nećete jesti kupovne.

Dupli čokoladni mousse
(11)
20min

Za pripremu ovog čokoladnog mousse-a trebat će vam samo 3 sastojka – čokolada za kuhanje, bijela čokolada i vrhnje za šlag. Lako se priprema, a najteži dio je čekanje da se mousse ohladi.

Čokoladna jaja
(10)
20min

Postupak dobivanja ovih čokoladnih jaja brz je i jednostavan, a bit će vam potrebna samo tri sastojka – mliječna i bijela čokolada te čokoladni bomboni.

Sočni čokoladni kolač
(10)
1h

Obavezan za sve ljubitelje čokolade!

Cheesecake s čokoladom i kikiriki maslacem
(10)
30min

Krem sir, čokolada i kikiriki maslac tri su glavna sastojka za ovu kremastu tortu. Torta se brzo priprema, ali ipak morat ćete se malo strpjeti kako bi se krema dovoljno ohladila i stisnula prije posluživanja.

Mousse od čokolade s cvijetom soli i maslinovim uljem
(10)
15min

Poznati francuski desert s kojim ne možete pogriješiti obogaćen maslinovim uljem. Izrada je jednostavna - otopite čokoladu i pomiješajte je sa snijegom od bjelanjaka. Koristite svježa jaja te mousse dobro ohladite prije posluživanja.

Kuglof od čokolade
(9)
1h 20min

Ponekad su najjednostavniji recepti najbolji. Takva je priča s ovim kuglofom. Sočan, mekan, pun okusa, ovaj kuglof će vam postati prvi izbor za pripremiti kad vam dođu gosti.

Raffaello kuglice
(9)
30min

Ako volite Raffaello kuglice, ova verzija je po okusu najbliža originalu. U sredinu ide badem, a tu su i bijela čokolada i kokos.

Bounty kolač
(9)
20min

Kombinacija kokosa i čokolade koju svatko voli, brzo se napravi i ne peče se.

Čokoladna bombica
(9)
1h 10min

Čokoladna torta je kulinarski klasik čiji recept svaki kuhar treba imati u svojoj ladici. Recept za ovu ultimativno čokoladnu bombu donosi Irena Gavran, autorica bloga Pregacha.

Kuhani cider
(9)
50min

Tijekom hladnijih zimskih večeri, mnogi se ljudi vole ugrijati uz šalicu toplog napitka. Uglavnom su to čaj, vruća čokolada ili kuhano vino. Ovaj blagdanski recept za kuhani cider, idealna je alternativa za one koji nisu ljubitelji kuhanog vina. Možete ga napraviti i u bezalkoholnoj verziji, ali ako ste zimogrozni, za još više topline, svakako stavite i koju kap omiljenog alkoholnog pića.

Pikantna vruća čokolada
(9)
15min

Ako tražite najbolji recept za vruću čokoladu, na pravom ste mjestu. Ova vruća čokolada s čilijem upravo je ono što vam treba da vas zagrije u ove hladne dane.

Kuglof od oraha i čokolade
(8)
55min

Recept naše čitateljice Lidije Vulić-Ćurić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Pita od čokolade
(7)
1h 30min

Prastari recept s kuhinjske krpe :) Neka vam je u slast!

Baileys lava cake
(6)
45min

Ovu ukusnu poslasticu možete pripremiti uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka i upute koje je lako slijediti. Pripremite se za uživanje u svakom zalogaju.

Zdraviji brownieji
(6)
25min

Odličan recept za zdraviju verziju omiljenih brownieja koji su gotovi u manje od pola sata.

Mađarica
(6)
1h 5min

Mađarica po receptu Filipa Matoka, mladog slastičara i vlasnika slastičarnice Gibanica u Branimirovoj ulici u Zagrebu.

Brzi kolač s bijelom čokoladom
(6)
30min

Brzi kolač bez pečenja s bijelom čokoladom kad imate iznenadne goste. Idealan kad vam se ne pali pećnica.

Index kuhinja

Kolačići su se nekoć pekli pa potapali u vruću vodu - znate li zašto?

Kolačići su se nekoć pekli pa potapali u vruću vodu - znate li zašto?

PRONAŠLI smo starinski recept za kolačiće kako su se nekoć radili - koristila se posebna tehnika pečenja pa potapanja kolačića u vrućoj vodi. Oduševljeni smo rezultatom, a recept i objašnjenje ove tehnike pronađite u nastavku.
Institut za burgere Mate Jankovića predstavio Croissant smash, burger u kroasanu

Institut za burgere Mate Jankovića predstavio Croissant smash, burger u kroasanu

INSTITUT za burgere by Mate Janković predstavio je jednu novost - Croissant smash.
Zara krenula s otvaranjem lanca kafića koji će biti u sklopu trgovina

Zara krenula s otvaranjem lanca kafića koji će biti u sklopu trgovina

MODNI brend Zara krenuo je s otvaranjem lanca kafića Zacaffé, a prvi je otvoren u sklopu trgovine u Madridu.