Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.
Calzone ili preklopljena pizza hrskava je iz vana, a sočna iznutra. Postupak izrade je sličan kao i kod klasične pizze, tijesto se umijesi i razvalja, a zatim se polovica puni nadjevom te se s drugom polovicom preklopi i dobro se zatvore rubovi. Osim navedenih sastojaka u receptu, u nadjev možete staviti i suhu salamu, tunu, kukuruz ili papriku, izbor je na vama.
Hrskavo lisnato tijesto punjeno je sočnim nadjevom s kockicama pilećeg filea, kukuruzom, slaninom i šampinjonima. Najbolje je dok se jede toplo.
Još jedan brzi i jednostavan recept namijenjen kuharima početnicima.
Jednostavna i brza slana pita za koju nadjev lako možete prilagoditi po vlastitim željama.
U ovom se receptu šampinjoni pune nadjevom od sira, češnjaka i pekan oraha, a zatim do zlatne boje peku u pećnici. Savršeno vegetarijansko predjelo!
Hranjiv recept za povrtni temeljac koji će poboljšati vaše juhe, rižota, umake i još mnogo toga.
Ovaj recept za svinjski gulaš kako ga pripremaju Poljaci koristi svakodnevne sastojke i vrlo je ukusan. Priprema se od mekanih komadića svinjske lopatice, piva, gljiva i mrkve, a sve zajedno pliva u ukusnom umaku.
Pileća prsa punili smo pirjanim šampinjonima sa češnjakom, listovima špinata i sirom. Ovako pripremljena piletina ostaje sočna i kad se ohladi.
Spring rollsi, odnosno proljetne rolice zbog kojih će vas ekipa gnjaviti da ih napravite svaki put kad dolaze kod vas na druženje. Poslužite uz slatko-kiseli umak.
Smrčci se kao i šampinjoni mogu pohati. Hrskavu šumsku deliciju možete poslužiti za večeru, prilog, ali i kao zamjenu za meso u glavnom obroku.
Recept za malo drugačije lazanje s mljevenim purećim mesom i šampinjonima.
Možete ga napraviti više pa sačuvati i za dan nakon, samo promijenite prilog i salatu.
Prilično jeftino jelo. Ispadne puno porcija tako je je taman za zabave i okupljanja.
Svinjski medaljoni u umaku od gljiva jednostavno je jelo koje se brzo priprema. Iskoristite vrganje ili lisičarke, ali ako nemate njih pri ruci poslužit će i šampinjoni. Poslužite uz njoke, zelene rezance ili pire krumpir.
Ovaj ukusni umak od gljiva najbolje se poslužuje uz kuhanu rižu, a odlično će poslužiti kao ukusan prilog uz mesna i bezmesna jela.
Skuhani u umaku od šampinjona, vrhnja za kuhanje i bijelog vina, pileći zabatci topit će se u ustima, a možete ih poslužiti s tjesteninom po želji.