Piletina na lovački način
(15)
1h 50min

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Calzone pizza
(9)
2h

Calzone ili preklopljena pizza hrskava je iz vana, a sočna iznutra. Postupak izrade je sličan kao i kod klasične pizze, tijesto se umijesi i razvalja, a zatim se polovica puni nadjevom te se s drugom polovicom preklopi i dobro se zatvore rubovi. Osim navedenih sastojaka u receptu, u nadjev možete staviti i suhu salamu, tunu, kukuruz ili papriku, izbor je na vama.

Piletina u lisnatom
(9)
1h 5min

Hrskavo lisnato tijesto punjeno je sočnim nadjevom s kockicama pilećeg filea, kukuruzom, slaninom i šampinjonima. Najbolje je dok se jede toplo.

Tjestenina sa špinatom i gljivama
(6)
25min

Još jedan brzi i jednostavan recept namijenjen kuharima početnicima.

Povrtni rižoto
(5)
50min

Šareni rižoto s raznolikim povrćem.

Quiche sa šampinjonima i špinatom
1h 30min

Jednostavna i brza slana pita za koju nadjev lako možete prilagoditi po vlastitim željama.

Wok piletina s rižinim rezancima
1h

Umak ovog recepta je game changer.

Punjeni zapečeni šampinjoni
(11)
40min

U ovom se receptu šampinjoni pune nadjevom od sira, češnjaka i pekan oraha, a zatim do zlatne boje peku u pećnici. Savršeno vegetarijansko predjelo!

Povrtni temeljac
(5)
1h 10min

Hranjiv recept za povrtni temeljac koji će poboljšati vaše juhe, rižota, umake i još mnogo toga.

Poljski gulaš od svinjetine
(5)
2h 35min

Ovaj recept za svinjski gulaš kako ga pripremaju Poljaci koristi svakodnevne sastojke i vrlo je ukusan. Priprema se od mekanih komadića svinjske lopatice, piva, gljiva i mrkve, a sve zajedno pliva u ukusnom umaku.

Pileća prsa punjena šampinjonima
(8)
45min

Pileća prsa punili smo pirjanim šampinjonima sa češnjakom, listovima špinata i sirom. Ovako pripremljena piletina ostaje sočna i kad se ohladi.

Spring rolls
(7)
33min

Spring rollsi, odnosno proljetne rolice zbog kojih će vas ekipa gnjaviti da ih napravite svaki put kad dolaze kod vas na druženje. Poslužite uz slatko-kiseli umak.

Štrudla s piletinom i gljivama
(10)
1h

Omiljena kombinacija ovog puta u tankom tijestu.

Pohani smrčci
(8)
45min

Smrčci se kao i šampinjoni mogu pohati. Hrskavu šumsku deliciju možete poslužiti za večeru, prilog, ali i kao zamjenu za meso u glavnom obroku.

Lazanje s puretinom i šampinjonima
(8)
1h 15min

Recept za malo drugačije lazanje s mljevenim purećim mesom i šampinjonima.

Saft od pilećeg zabatka sa šampinjonima
(14)
55min

Možete ga napraviti više pa sačuvati i za dan nakon, samo promijenite prilog i salatu.

Punjeni zapečeni šampinjoni
(9)
1h

Prilično jeftino jelo. Ispadne puno porcija tako je je taman za zabave i okupljanja.

Svinjski medaljoni u umaku od gljiva
(15)
40min

Svinjski medaljoni u umaku od gljiva jednostavno je jelo koje se brzo priprema. Iskoristite vrganje ili lisičarke, ali ako nemate njih pri ruci poslužit će i šampinjoni. Poslužite uz njoke, zelene rezance ili pire krumpir.

Umak od gljiva s kiselim vrhnjem
(5)
30min

Ovaj ukusni umak od gljiva najbolje se poslužuje uz kuhanu rižu, a odlično će poslužiti kao ukusan prilog uz mesna i bezmesna jela.

Pileći zabatci u umaku od šampinjona i bijelog vina
(6)
50min

Skuhani u umaku od šampinjona, vrhnja za kuhanje i bijelog vina, pileći zabatci topit će se u ustima, a možete ih poslužiti s tjesteninom po želji.

Index kuhinja

Ličke šnicle mogu pripremiti i amateri, a ovakva priprema daje najmekše meso

Ličke šnicle mogu pripremiti i amateri, a ovakva priprema daje najmekše meso

LIČKE šnicle tradicionalno su jelo u Lici, ali i odlična tehnika pripreme odrezaka. Odresci se prvo prže, pa peku u pećnici, a rezultat je najsočnije i najmekše meso koje će rado pripremati i amateri u kuhinji.
Domaći tiktoker pokazao kako napraviti maslac kod kuće: "Ovo je otkriće života"

Domaći tiktoker pokazao kako napraviti maslac kod kuće: "Ovo je otkriće života"

CIJELI internet u posljednje vrijeme radi istu stvar - umjesto da maslac kupe u trgovini, ljudi ga rade kod kuće uz pomoć vrtilice ili bućkalice za maslac, a isto je napravio i naš tiktoker Andro Anić, koji tvrdi da je bućkalica za maslac "najgenijalnija stvar koju je ikada kupio".
Kolačići su se nekoć pekli pa potapali u vruću vodu - znate li zašto?

Kolačići su se nekoć pekli pa potapali u vruću vodu - znate li zašto?

PRONAŠLI smo starinski recept za kolačiće kako su se nekoć radili - koristila se posebna tehnika pečenja pa potapanja kolačića u vrućoj vodi. Oduševljeni smo rezultatom, a recept i objašnjenje ove tehnike pronađite u nastavku.