Francuska torta od jabuka
(15)
1h 15min

Svakako isprobajte ovu tortu od jabuka. Tijesto je jednostavno za napraviti i nije pretjerano slatko, korica se lijepo i hrskavo zapeče, a jabuke se savršeno ispeku.

Međimurska gibanica
(14)
1h 20min

Međimurska gibanica jedno je od najpoznatijih jela sjeverne Hrvatske. Gibanica se sastoji od slojeva vučenog tijesta i čak 4 različita nadjeva koji daju sočnost ovome jelu odnosno spaja okuse - maka, sira, oraha i jabuka.

Francuski kolač s jabukama
(13)
1h 20min

Donosimo vam recept u kojem je glavna namirnica jabuka, a nije pita ni štrudl od jabuka. Potrebno je oguliti i tanko narezati jabuke te ih pomiješati s ostalim sastojcima i izliti u kalup. Rezultat je sočan, mekan i osvježavajući kolač.

Jabuke u lisnatom
(8)
14min

Jabuke zamotane u lisnato tijesto - viralan desert koji je gotov za manje od 15 minuta.

Jabuke u karameli
(8)
45min

Sljedeći put kad vas netko pita ima li nešto slatko, vi im donesite ovo. Vjerujte nam, neće ostati razočarani. Hrskave slatko kisele jabuke umočene u slatku karamelu zadovoljit će svakog sladokusca. Posipajte ih nasjeckanim lješnjacima, mrvicama ili komadićima čokolade.

Štrudla jaškovskog baruna
(6)
55min

Štrudla jaškovskog baruna jedna je od najtraženijih na najslađem hrvatskom festivalu - Štrudlafestu.

Kotleti s kremom od jabuke, češnjaka i hrena sa salatom od koromača
(6)
40min

Priprema ovog jela ne zahtijeva puno sastojaka ni kompliciranu pripremu. Krema od jabuke, češnjaka i hrena odlična je kombinacija uz sočni kotlet i osvježavajuću salatu od koromača.

Trokutići s jabukama i kremom od vanilije
(5)
50min

Kakva bi bila jesen bez kolača od jabuka? No, da to ne bi bile samo pite i savijače, ja sam se odlučila na malo drugačiji recept s jabukama.

Marinini žnj muffini
(5)
45min

Muffini s bananom i kakaom po receptu Marine Čolić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Međimurska gibanica
(5)
2h

Tradicionalni je to i prefin kolač iz Međimurja, a oduvijek se radi od vučenog tijesta i četiri vrste nadjeva - mak, svježi sir, jabuke i orasi.Iako volimo tradiciju, donosimo vam ovaj poznati desert u mrvicu drukčijem izdanju - s bademima.Svoj omiljeni desert zasladite s Dr. Oetker Sweet Zero i uživajte u slatkim zalogajima uz manje kalorija!

Štrudla s jabukama i pudingom od vanilije
(5)
1h 5min

Sočna štrudla, puding i jabuke si baš pašu zbog slatko-kiselkaste kombinacije.

Kuglof s jabukama
(5)
1h

Kuglof s jabukama je ukusan kolač koji se izvrsno slaže uz kavu ili čaj. Izvana ima privlačnu teksturu, dok je iznutra mekan i pun okusa.

Pita od jabuka
(5)
1h 5min

Pita od jabuka je desert poznat još iz davnina pa se za nju uvijek govorilo da je najjeftiniji i brzo gotov kolač. Jednostavan je za pripremu, a gotovo nema osobe koja ju ne voli. Jabuke su nam dostupne tokom cijele godine pa ju možemo raditi kada god to poželimo.

Čupava jogurt pita s jabukama
(5)
1h 10min

Jogurt pita je uvijek popularna starinska slastica, a ovaj put dolazi s dodatkom jabuka.

Pohani kruh i karamel jabuke
(5)
20min

Kalorije vrtoglave, ma tko još broji kalorije.

Bakina štrudla s jabukama
(13)
1h 55min

Tradicionalni desert od vučenog tijesta punjen mirisnim i sočnim nadjevom od jabuka baš kakav su radile naše bake. Predlažemo da štrudlu servirate uz umak od vanilije ili sladoled za još veći užitak.

Povrtni temeljac
(5)
1h 10min

Hranjiv recept za povrtni temeljac koji će poboljšati vaše juhe, rižota, umake i još mnogo toga.

Pita pletenica
(5)
37min

Pita pletenica je tradicionalno jelo koje se sastoji od mekanog tijesta ispunjenog slatkim nadjevom od jabuka.

Index kuhinja

Top 5 brzih proljetnih kolača koje radimo u idućim tjednima

Top 5 brzih proljetnih kolača koje radimo u idućim tjednima

PROLJEĆE je pravo vrijeme za brze, jednostavne i osvježavajuće slastice. Evo naših top 5 koje ćemo raditi u narednim tjednima.
Svakodnevno jedemo banane, a za ovu ludu činjenicu nismo znali

Svakodnevno jedemo banane, a za ovu ludu činjenicu nismo znali

BANANE imamo kod kuće tijekom cijele godine, a osim svih svojih dobrobiti, skrivaju i nešto zaista zanimljivo. Evo o čemu se radi.
Znanstvenici su algu uspjeli pretvoriti u dimljeni losos, evo kako

Znanstvenici su algu uspjeli pretvoriti u dimljeni losos, evo kako

DIMLJENI losos koji zapravo nije losos, već je napravljen od alge, najnoviji je proizvod koji je osmislila tvrtka SimpliiGood. Riječ je o u potpunosti biljnom "dimljenom lososu" napravljenom od spiruline, alge koja je jedan od najbogatijih biljnih izvora proteina na svijetu.