Klasični krumpirovi njoki
(14)
1h 32min

Od par sastojaka, bez kompliciranja.

Kroketi od krumpira s mljevenim mesom
(13)
45min

Ovi hrskavi kroketi napravljeni su od pirea prženog krumpira i punjeni mljevenim mesom. Možete ih poslužiti uz umak ili prilog po želji.

Pečeni krumpir s palentom
(12)
30min

Ovaj krumpir iz pećnice savršeno je ukusan, mekan i hrskav.

Ficlekove knedle sa šljivama
(12)
1h 15min

Knedle sa šljivama iz zagrebačke gostionice Ficlek, poznate po dobroj tradicionalnoj hrani.

Hrskavi kroketi
(12)
30min

Saznajte kako pripremiti mekane i hrskave krokete koji su savršen prilog pečenom ili pohanom mesu. Po želji u smjesu s krumpirom umiješajte nasjeckane začine.

Čips od krumpira i tikvica sa slaninom i gorgonzolom
(11)
1h

Ovaj domaći čips osvaja na prvi zalogaj tako da je idealan za sve vrste druženja i zabava. Poslužite ga uz umak po izboru.

Pečeno pile
(11)
1h 10min

Pečeno pile punjeno maslacem, začinima i limunom bit će aromatično i sočno, a poslužiti ga možete uz pečeni krumpir, mlince ili rižu.

Samoborski kotleti
(11)
45min

Isprobajte recept za sočne i mekane, svima dobro poznate, samoborske kotlete. Polaganim pečenjem, gotovo kuhanjem mesa na slabijoj vatri, način je na koji ćete dobiti sočno meso. Možete ih poslužiti uz kuhani ili pečeni krumpir, krumpir salatu ili prilog po izboru.

Svinjski kare u panadi od krušnih mrvica i parmezana sa salatom od krumpira, rajčice i maslina
(11)
1h

Uz par jednostavnih trikova napravit ćete najbolji pohani kare koji ostaje sočan s ekstra hrskavom panadom. Poslužen je uz jednostavnu salatu od krumpira, luka, cherry rajčica i maslina prelijanu dresingom od senfa i maslinovog ulja.

Piletina u špeku
(10)
50min

Za ovaj recept potrebno vam je samo 4 sastojka i vruća pećnica. Meso je punjeno krem sirom i vlascem te omotano slaninom. Poslužiti možete uz kuhani krumpir i zelenu salatu.

Krumpir i grah sa suhim mesom
(10)
45min

Krumpir i grah sa suhim mesom recept je koji se lako i brzo priprema, a najbolji je za hladne dane.

Krvavice iz pećnice
(10)
50min

Pravo zimsko jelo, uz kiselo zelje i krumpir kao prilog nećete pogriješiti.

Ribollita
(8)
1h

Ova gusta juha iz Toscane prava je hrana za tmurne dane. Prepuna je povrća i radi se u bezbroj različitih verzija, ali osnovu čine stari kruh, bijeli grah i jeftino povrće. Ime dolazi od riječi „podgrijati“ jer se obično radila s ostacima minestrone juhe.

Bake kuhaju: Riba na bijelo
(8)
1h 20min

Baka Marta iz Malog Lošinja nam je pokazala kako po starinski priprema ribu na bijelo.

Hobotnica ispod peke
(8)
1h 40min

Tradicionalno dalmatinsko jelo koje se voli u svim krajevima Hrvatske. Hobotnica se prvo pirja kako bi omekšala, zatim se peče pod pekom uz krumpir i češnjak. Bijelo vino se dodaje kako bi ubrzalo proces kuhanja.

Kotlovina
(8)
2h

U nastavku vam donosimo recept za kotlovinu po kojem će vam ispasti savršena svaki put.

Bogata krumpir salata
(7)
1h

Ova hranjiva i svestrana salata je jednako ukusna kao prilog ili kao samostalni obrok. Kombinacija majoneze i kiselog vrhnja pruža ugodnu kremastu teksturu. Ovo je iznimno praktično jelo za pripremu unaprijed, pogotovo kada očekujete goste, jer je često još ukusnije kada odstoji nekoliko sati ili preko noći, što omogućuje da se okusi prožmu.

Kuhana dimljena svinjska koljenica s umakom od hrena i restanim krumpirom sa špekom
(7)
3h 20min

Svinjsku koljenicu, odnosno buncek, najčešće jedemo uz krumpir pire i kiseli kupus. Imam recept za svinjsku koljenicu s kojom ćete se odmaknuti od tradicije - koljenicu kuhajte dva sata kako bi bila mekana i sočna, a krumpir skuhajte u ljusci te ga prepržite na špeku.

Index kuhinja

Kremasti banana kolači koji će vas oduševiti već pri prvom zalogaju, probajte

Kremasti banana kolači koji će vas oduševiti već pri prvom zalogaju, probajte

SOČNI, kremasti i neodoljivo mirisni - kolači s bananama pravi su hit u svako doba godine. Bez obzira na to tražite li jednostavan desert za nedjeljno poslijepodne, poslasticu za goste ili nešto čime ćete razveseliti obitelj, ovi kolači su pun pogodak.
Radite kolače i ponestalo vam je jaja? Evo što ih može zamijeniti i spasiti stvar

Radite kolače i ponestalo vam je jaja? Evo što ih može zamijeniti i spasiti stvar

AKO vam se dogodila situacija da vam je ponestalo jaja dok radite kolače, ili pak želite prilagoditi recept i napraviti ga bez jaja, dobra je vijest da ih neke uobičajene namirnice zapravo mogu zamijeniti.
Genijalan trik s aluminijskom folijom koji mijenja način pečenja zauvijek

Genijalan trik s aluminijskom folijom koji mijenja način pečenja zauvijek

JEDNU foru s aluminijskom folijom malo tko zna, a proizvođači su ju namijenili upravo takvom korištenju. Sve što pečete s folijom, bit će bolje pečeno ako je pravilno koristite. Evo o čemu se radi.