Ovi hrskavi kroketi napravljeni su od pirea prženog krumpira i punjeni mljevenim mesom. Možete ih poslužiti uz umak ili prilog po želji.
Knedle sa šljivama iz zagrebačke gostionice Ficlek, poznate po dobroj tradicionalnoj hrani.
Saznajte kako pripremiti mekane i hrskave krokete koji su savršen prilog pečenom ili pohanom mesu. Po želji u smjesu s krumpirom umiješajte nasjeckane začine.
Ovaj domaći čips osvaja na prvi zalogaj tako da je idealan za sve vrste druženja i zabava. Poslužite ga uz umak po izboru.
Pečeno pile punjeno maslacem, začinima i limunom bit će aromatično i sočno, a poslužiti ga možete uz pečeni krumpir, mlince ili rižu.
Isprobajte recept za sočne i mekane, svima dobro poznate, samoborske kotlete. Polaganim pečenjem, gotovo kuhanjem mesa na slabijoj vatri, način je na koji ćete dobiti sočno meso. Možete ih poslužiti uz kuhani ili pečeni krumpir, krumpir salatu ili prilog po izboru.
Uz par jednostavnih trikova napravit ćete najbolji pohani kare koji ostaje sočan s ekstra hrskavom panadom. Poslužen je uz jednostavnu salatu od krumpira, luka, cherry rajčica i maslina prelijanu dresingom od senfa i maslinovog ulja.
Za ovaj recept potrebno vam je samo 4 sastojka i vruća pećnica. Meso je punjeno krem sirom i vlascem te omotano slaninom. Poslužiti možete uz kuhani krumpir i zelenu salatu.
Krumpir i grah sa suhim mesom recept je koji se lako i brzo priprema, a najbolji je za hladne dane.
Pravo zimsko jelo, uz kiselo zelje i krumpir kao prilog nećete pogriješiti.
Ova gusta juha iz Toscane prava je hrana za tmurne dane. Prepuna je povrća i radi se u bezbroj različitih verzija, ali osnovu čine stari kruh, bijeli grah i jeftino povrće. Ime dolazi od riječi „podgrijati“ jer se obično radila s ostacima minestrone juhe.
Baka Marta iz Malog Lošinja nam je pokazala kako po starinski priprema ribu na bijelo.
Tradicionalno dalmatinsko jelo koje se voli u svim krajevima Hrvatske. Hobotnica se prvo pirja kako bi omekšala, zatim se peče pod pekom uz krumpir i češnjak. Bijelo vino se dodaje kako bi ubrzalo proces kuhanja.
U nastavku vam donosimo recept za kotlovinu po kojem će vam ispasti savršena svaki put.
Ova hranjiva i svestrana salata je jednako ukusna kao prilog ili kao samostalni obrok. Kombinacija majoneze i kiselog vrhnja pruža ugodnu kremastu teksturu. Ovo je iznimno praktično jelo za pripremu unaprijed, pogotovo kada očekujete goste, jer je često još ukusnije kada odstoji nekoliko sati ili preko noći, što omogućuje da se okusi prožmu.
Svinjsku koljenicu, odnosno buncek, najčešće jedemo uz krumpir pire i kiseli kupus. Imam recept za svinjsku koljenicu s kojom ćete se odmaknuti od tradicije - koljenicu kuhajte dva sata kako bi bila mekana i sočna, a krumpir skuhajte u ljusci te ga prepržite na špeku.