Možemo reći da se ljudi mogu podijeliti na one koji vole špinat i one koji ga ne vole. Ako pripadate skupini ljudi koji ga ne vole, dajte ovom receptu šansu i promijenit ćete mišljenje - postat ćete pravi ljubitelji špinata. Priprema ovog kremastog špinata je jednostavna i brza, a unatoč tome, dobit ćete zasitno i ukusno jelo. Naš prijedlog je da ga poslužite uz jaje na oko, pire krumpir i meso po izboru.
Ovi hrskavi kroketi napravljeni su od pirea prženog krumpira i punjeni mljevenim mesom. Možete ih poslužiti uz umak ili prilog po želji.
Knedle sa šljivama iz zagrebačke gostionice Ficlek, poznate po dobroj tradicionalnoj hrani.
Saznajte kako pripremiti mekane i hrskave krokete koji su savršen prilog pečenom ili pohanom mesu. Po želji u smjesu s krumpirom umiješajte nasjeckane začine.
Uz par jednostavnih trikova napravit ćete najbolji pohani kare koji ostaje sočan s ekstra hrskavom panadom. Poslužen je uz jednostavnu salatu od krumpira, luka, cherry rajčica i maslina prelijanu dresingom od senfa i maslinovog ulja.
Pečeno pile punjeno maslacem, začinima i limunom bit će aromatično i sočno, a poslužiti ga možete uz pečeni krumpir, mlince ili rižu.
Ovo starinsko sirotinjsko jelo je vrlo ukusno i zaista zasitno, a za pripremu vam je potrebno samo nekoliko lako dostupnih sastojaka i 30 minuta vremena.
Klasičan ručak uz koji možete napraviti i špinat na mlijeku, no ne morate. Dovoljno je malo zelene salate ili pak kisele paprike ako ste na vrijeme spremili zimnicu.
Pravo zimsko jelo, uz kiselo zelje i krumpir kao prilog nećete pogriješiti.
Krumpir i grah sa suhim mesom recept je koji se lako i brzo priprema, a najbolji je za hladne dane.
Ovaj domaći čips osvaja na prvi zalogaj tako da je idealan za sve vrste druženja i zabava. Poslužite ga uz umak po izboru.
Isprobajte recept za sočne i mekane, svima dobro poznate, samoborske kotlete. Polaganim pečenjem, gotovo kuhanjem mesa na slabijoj vatri, način je na koji ćete dobiti sočno meso. Možete ih poslužiti uz kuhani ili pečeni krumpir, krumpir salatu ili prilog po izboru.
Za ovaj recept potrebno vam je samo 4 sastojka i vruća pećnica. Meso je punjeno krem sirom i vlascem te omotano slaninom. Poslužiti možete uz kuhani krumpir i zelenu salatu.
Junetina u umaku od suhih šljiva odlično paše uz široke rezance ili pire krumpir. Gusti umak od povrća, vina i šljiva može se kombinirati i uz odreske drugih vrsta mesa.
Tradicionalno dalmatinsko jelo koje se voli u svim krajevima Hrvatske. Hobotnica se prvo pirja kako bi omekšala, zatim se peče pod pekom uz krumpir i češnjak. Bijelo vino se dodaje kako bi ubrzalo proces kuhanja.
U nastavku vam donosimo recept za kotlovinu po kojem će vam ispasti savršena svaki put.