Najnoviji recepti

Mini hamburger peciva
(12)
1h 15min

Napravite ova mekana peciva kad vam dosadi kruh, a možete ih koristiti za razne sendviče, kao peciva za hamburgere i uz namaze za doručak. Posipajte ih najdražim sjemenkama prije pečenja i bit će još mirisnija.

Bake kuhaju: Gužvara
1h 45min

Baka Mira iz sela Vlahović kraj Petrinje pokazala nam je kako pripremiti tradicionalnu gužvaru.

Popečci od batata
(9)
1h 10min

Ovi su popečci veganski. Poslužite ih kao pljeskavice uz prilog ili pak u obliku burgera, u pecivu s umacima i narezanim povrćem.

Kremasti španjolski kroketi
1h 10min

Kroketi kakve sam jeo u Španjolskoj, unutra jako mekani i kremasti, hrskavi izvana. Mekani i kremasti su zato jer se zapravo radi o pohanom gušćem bešamel umaku, prije paniranja smjesu je potrebno dobro ohladiti. Htio sam iskoristiti ostatak šunke, u smjesu se može dodati svašta i često se stavlja ribani tvrdi sir u kombinaciji s još nekom namirnicom. Meni je ovo uz salatu glavno jelo (količina recepta je za dvije dobre porcije), Španjolci ih vole u obliku tapasa, malih zalogaja.

Krpice sa zeljem
1h 30min

Krautflekrle, krpice sa zeljem. Najbolje su domaće krpice, tijesto je jednostavno za izradu, nema posebnog oblikovanja kao recimo kod raviola, volim ih ostaviti malo deblje. Šećer za karamelizaciju kupusa ne koristim, dobro upržim luk i u ovom slučaju slaninu (kad su krpice sa zeljem prilog za pečenje, ne koristim slaninu), kupus sotiram bez dodatka vode i tako ga karameliziram.

Kremšnite
1h 30min

Svi koji su probali oduševljeni su ovim kremšnitama. Ono što ih razlikuje od većine ostalih recepata je puno više mlijeka u odnosu na brašno i jaja, zbog toga se dobije velika količina i jako su mekane, prozračne, a opet se mogu lijepo rezati.

Rožata
55min

Flan, krem karamel, rožata... Koji god naziv (ovisno o dodatku) koristite, jedno je zajedničko - svilenkasta karamel krema. Vanilija je obavezan začin, a ostalo je igra - jednom je korica naranče (najčešće), drugi put limuna, za posebne prilike liker od latica ruže.Priprema je jako jednostavna, umutite sve sastojke, i to lagano jer pjenu ne želimo, procijedite i stavite u kalupe (može i jedan veliki kalup) kojima ste dno obložili špinanim šećerom - karamelom. Najbitnije je ne prepeći kremu, čim je krema "stegnula", to je to. Tako ostane glatka i svilenkasta.

Zlijevka
25min

Kukuruzno brašno i pekmez od šljiva, jednostavan recept za jesenje popodne.Ovu starinsku slasticu s pekmezom od šljiva, rahlu i sočnu verziju, svakako morate probati jer je toliko jednostavna za pripremu, a jako ukusna. I najbolja stvar je što nema dugog hlađenja!

Šaumrole
(17)
1h 30min

Ovo je slastica koja ne zahtjeva previše truda, a prva nestaje s pladnja. Kombinacija hrskavog lisnatog tijesta punjenog slatkim šaumom sve nas podsjeća na djetinjstvo. Prije serviranja posipajte ih šećerom u prahu i uživajte.

Jesenska torta
(13)
50min

Kesten, višnje i čokolada glavne su namirnice ove ukusne torte. Torta se sastoji od biskvita, za koji će vam biti potreban kesten pire, nadjeva od višanja, te čokoladnog sloja. Po želji tortu i po rubovima ukrasite čokoladnim ganachom.

Domaći njoki od bundeve
(14)
40min

Bez obzira na koji način pripremali bundevu, njezin slatkasti okus će vas osvojiti. Ovaj put vam donosimo recept za izradu domaćih njoka od bundeve. Kuhane njoke po želji zapecite, a poslužiti ih možete s umakom od gljiva ili rajčica.

Cheesecake s bundevom
(14)
1h 10min

Donosimo vam jednostavan recept za pripremu cheesecake s bundevom. Sloj hrskavih keksa, krem sira i krem sira u kombinaciji s pireom od bundeve sigurno će vas osvojiti na prvi zalogaj. Ako ste ljubitelji cheeesecakea isprobajte i ovu jesensku kombinaciju sastojaka.

Pileće okruglice punjene sirom
(8)
30min

Jelo koje će vas iznenaditi, a uz bilo koji prilog bit će vam na meniju svaki tjedan.

Gnudi od svježeg kravljeg sira u umaku od rajčice i bosiljka
45min

Gnudi su tradicionalno talijansko jelo. Probajte ih po receptu chefa Melkiora Bašića, člana žirija ovogodišnjeg MasterChefa.

Gusta riblja juha
35min

Stjepan Vukadin iz Rogoznice, jedan od najboljih mladih kuhara na domaćoj gastro sceni novi je član žirija MasterChefa, a u nastavku nađite recept za njegovu gustu riblju juhu.

Srdele lešo i krumpir krema na moderno
35min

Damir Tomljanović, chef s bogatim iskustvom u domaćim i inozemnim hotelima i restoranima i član žirija ovogodišnjeg MasterChefa, podijelio je s nama recept za srdele s krumpirom u modernoj inačici. "Da sam imao ča drugo pri ruci, možda bi i bolje skuhao, ali moj dida je zna reći: 'Za koga je i dobro je'. Zato dobri moji i pošteni ljudi uživajte u spizi, kako kaže moja kuma, veselite se i vidimo se i čujemo opet kada me ulove i kada budem imao vremena. A do tada sve najbolje od srca i budite dobri prema kuharima, jer oni vas hrane kada se vama ne da kuhati. Inače bi bili gladni. Dobar tek", poručuje chef Tomljenović.

Popečci od kelja i krumpira
(12)
30min

Iznenadit ćete se koliko su ovi popečci ukusni, čak će i oni koji ne vole povrće poludjeti za njima, naročito ako ih poslužite uz tartar umak.

Varivo od riže i krumpira
(7)
25min

Prilično siromašno jelo, no ukusno i zasitno. Napravite ga za ručak kad se želite odmoriti od mesa.

Mac and cheese
(8)
40min

Obožavano američko jelo od tjestenine i sira. Zapecite ga u pećnici, a da bi dobilo hrskavu koricu, posipajte parmezanom ili krušnim mrvicama. Tjestenina koju bi bilo najbolje koristiti su fusilli ili pipe rigate kako bi se umak od sira bolje 'uvukao'.

Cheeseburger tjestenina
(11)
40min

Tjestenina u kremastom umaku od mljevene govedine i sira neodoljivo podsjeća na okus cheeseburgera. Za ovo jelo koriste kraću tjesteninu po izboru kao što su makaroni, fusilli, penne ili ziti.

Obična rolada s pekmezom
(11)
25min

Kolač koji su često radile bake i mnogima je u djetinjstvu bio draži od nekih kompliciranih kremastih slastica. No, ovu roladu nije tako lako napraviti jer biskvit lako puca, pa su neki odustali i od same ideje da ga ispeku. Ali, uz pravi recept nema straha, ispast će kao nacrtana.

Muffini od bundeve
(8)
30min

Donosimo vam recept za brze, mekane i jednostavne jesenske muffine od bundeve. Glavni sastojka je pire od bundeve, a gotove muffine po želji možete ukrasiti krem sirom i šlagom. Ove slatke zalogaje možete poslužiti i za Noć vještica, u kremu dodajte jestivu crnu boju i na njima iscrtajte paukovu mrežu.

Kava s bundevom i začinima
(16)
10min

Kava s bundevom i začinima, poznatija pod nazivom Pumpkin spice latte, popularni je kremasti jesenski napitak koji je prepun mirisnih začina, i naravno bundeve. Začine možete dozirati po želji i ukusu, a šećer možete zamijeniti medom.

Teleći kotleti s jesenskim plodovima
(14)
1h 10min

Za pripremu ovih telećih kotleta trebat će vam i povrće. U ovom receptu koristili smo sezonsko povrće poput bundeve, batata, cikle i mrkve. Povrće je potrebno narezati na manje komade, dobro začiniti i ispeći u pećnici, dok je mesu potrebno par minuta na jakoj vatri sa svake strane u tavi.

Index kuhinja

Bake kuhaju: Mira iz Vlahovića kraj Petrinje pokazala nam je kako se radi gužvara

Bake kuhaju: Mira iz Vlahovića kraj Petrinje pokazala nam je kako se radi gužvara

BAKA MIRA iz sela Vlahović kod Petrinje pokazala nam je kako napraviti tradicionalnu gužvaru.
Pitali smo članove žirija MasterChefa što vole kuhati. Pogledajte recepte

Pitali smo članove žirija MasterChefa što vole kuhati. Pogledajte recepte

SUCI iz MasterChefa podijelili su svoje recepte s nama.
Počeo je MasterChef, ovo su prvi kandidati koji su se predstavili žiriju

Počeo je MasterChef, ovo su prvi kandidati koji su se predstavili žiriju

SINOĆ je startala nova sezona MasterChefa Nove TV.
Idemo po dućanima: Pronašli smo limitirana izdanja omiljenih slatkiša

Idemo po dućanima: Pronašli smo limitirana izdanja omiljenih slatkiša

BAJADERA i Toffifee slatkiši su koje nikad nitko nije odbio, a mi smo pronašli nova izdanja koja će vam se sigurno svidjeti.