Doba je godine za...

mandarine
Mandarine
limun
Limun
nar
Nar
smokve
Smokve
mahuna
Mahuna
paprika
Paprika
cikla
Cikla
persin
Peršin
spinat
Špinat
zelena-salata
Zelena salata
bijeli-kupus
Bijeli kupus

Najnoviji recepti

Canelés de Bordeaux
1h 15min

Canelés de Bordeaux mali su kolačići aromatizirani rumom i vanilijom, a dolaze iz francuske regije Bordeaux i tradicionalna su francuska slastica. Peku se u posebnim kalupima zbog kojih poprime taj specifičan oblik, a Petra Hadaš, studentica sestrinstva koja je svoje slastičarsko i pekarsko znanje „brusila“ u francuskoj školi École Ducasse s nama je podijelila recept.

Bijeli Egipat s malinama
1h

Bijeli Egipat s malinama torta je za koju je potrebno malo više vremena, ali trud će se sigurno isplatiti. Recept za ovu slasticu podijelila je naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Poper torta
2h 10min

Pastry chefica Petra Jelenić kreirala je ovu tortu inspirirana tradicionalnim hvarskim paprenjacima.

Hvarski paprenjaci
55min

Pastry chefica Petra Jelenić je u emisiji Slatka kuharica pripremila tradicionalne hvarske paprenjake prema ovom receptu.

Japanski Cheesecake od 3 sastojka
40min

Dugo sam odgađala pripremu Japanskog Cheesecake-a jer stvarno nisam vjerovala da od tri sastojka može ispasti ovako nešto fino. I bome samu sebe sam razuvjerila jer je ovo najsočniji i najprozračniji Cheesecake koji sam probala. Oduševljena sam što od jaja, čokolade i krem sira možete dobiti savršen i jednostavan kolač, svi koji su ga probali - oduševili su se. Kad se malo prohladi u hladnjaku - još je finiji - topi se u ustima.

Grah juha sa špinatom i rajčicom
30min

Juhu možete jesti kao samostalan manji obrok, samo s dobrim kruhom, ali i kao početak ručka. Brzina priprema također nije zanemariva, a s obzirom na zahlađenje, mislim da će fina, topla juhica svima dobro doći.

Đulbastije s ribanim krumpirom
1h 5min

Ove đulbastije su izuzetno mekane, sočne, izdašne i više nego fine. Nisu đulbastije (ćulbastije) kako ih se inače definira, a ni umak nije béchamel kako ga se inače definira. Sve je neka varijanta, ali božanstvena varijanta koju nikako nemojte propustiti.

Svinjski kotleti u umaku od šampinjona zapečeni u pećnici
1h

Ovo je pravi nedjeljni ručak, gotov za sat vremena, a da ne spominjem da je za prste polizati. Probajte, vaši će vas ukućani obožavati.

Kolač od griza s višnjama na šalice
55min

Prejednostavan kolač od griza s višnjama na šalice iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?, za koji je recept podijelila naša čitateljica Stela Erdeg.

Torta od kave
(9)
55min

Ovaj torta-kolač bit će gotov u ravno 25 minuta (plus pola sata da se ispeče) i sjajno će se slagati uz poslijepodnevnu šalicu kave ili pak čaja, jer će i kolač sam po sebi imati taj bogat okus kave kakav mnogim sličnim kolačima često nedostaje.

Katina savijača sa smokvama
45min

Recept čitateljice, za bogatu savijaču sa smokvama.

Crumble od jabuka Gordona Ramsayja
30min

Crumble od jabuka jednostavan je za napraviti, a iako se može napraviti s bilo kojim voćem, najdraži nam je onaj od jabuka, zapečen s mrvičastim posipom i poslužen topao, s malo sladoleda ili tučenog vrhnja. Ovdje je recept poznatog chefa Gordona Ramsayja.

Prevrnuti kolač od jabuka
30min

Recept za prevrnuti kolač od jabuka podijelila je naša čitateljica Mira Zvijerac u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? Ovo je recept iz njezine bilježnice s receptima, a iako su sastojci za ovaj kolač vrlo bazični, tvore ukusnu slasticu za koju će vas svi tražiti recept.

Brzinska rolada s pekmezom od šljiva
20min

Recept za brzinsku roladu s domaćim pekmezom od šljiva naše čitateljice Kristine Protulipac iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Vrsaranski amareti
45min

Donedavna su se na području Vrsara prostirale mnogobrojne plantaže lješnjaka, te su se zbog izobilja tog ploda u prošlosti vrsaranski amareti izrađivali ​​od lješnjaka, za razliku od poznatijih talijanskih amareta, čiji je glavni sastojak badem. Ovaj su recept podijelile Nerina Štifanić i Karmen Pilat, prema tradicionalnom receptu iz usmene predaje. Karmen Pilat je recept za amarete dobila od gospođe Nerine Štifanić koja je amarete ispekla za njeno vjenčanje. Karmen je dobiveni recept prilagodila dodatkom šećera u prahu, a taj je recept s vremenom postao najrasprostranjeniji recept za vrsaranske amarete.

Jednostavan kolač od jabuka
45min

Recept za ovaj kolač objavila je naša čitateljica Renata u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a toliko je jednostavan da ga mogu napraviti i djeca. "Volimo ove jednostavne kolače koje mogu napraviti i dvogodišnjaci", napisala je ona u opisu, a recept pronađite u nastavku.

Kroasan kiflice
2h 25min

Za ove kroasan kiflice naša čitateljica Ivana Miljanović tvrdi da su najmekše, imamo i recept koji je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Piletina cacciatore
PROMO
1h 40min

Piletina cacciatore potječe iz ruralnih dijelova Italije i bila je omiljena među lovcima zbog svoje jednostavne pripreme i bogatog okusa. Kombinira sočne komade piletine s pireom od rajčica, paprike, gljiva, luka i začina, stvarajući ukusno jelo koje je idealno za obiteljski ručak ili večeru s prijateljima. Osim njoka, za malo drugačiju varijantu poslužite piletinu cacciatore uz palentu ili domaći kruh, kao što to čine Talijani.

Kuglof od mrkve i oraha
35min

Jedan odličan recept za sočan i ukusan kuglof.

Juha od cikorije
31min

Osim što ju možete pripremiti na salatu, od cikorije možete napraviti i finu i hranjivu juhu, a u nastavku donosimo talijanski recept za juhu s cikorijom, jajima i Pecorino Romano sirom.

Cikorija na talijanski način
(9)
20min

Cikorija se može jesti sirova na salatu, no možete ju i prokuhati i dodati joj češnjak, inćune i kapare za bogatstvo okusa. Evo kako pripremiti cikoriju na talijanski način.

Varivo od slanutka
45min

Vrlo brzo, jednostavno i jeftino jelo, a prefino. Možete dodati suho meso ili ostaviti kao vegetarijanski obrok.

Knedle od kruha
25min

Naša čitateljica Kristina Protulipac je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila recept za svoje knedle od kruha, koje je poslužila uz meso u umaku.

Štrudlice s pekmezom od šljiva
35min

U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo top recept za štrudlice s pekmezom od šljiva, domaću verziju onih popularnih, kupovnih štrudlica koje svi toliko obožavaju. Autorica recepta je Tina Vuković, a njezin recept prenosimo u nastavku.

Index kuhinja

Sezona je nara, znamo kako ga očistiti i u kojim ga jelima koristiti

Sezona je nara, znamo kako ga očistiti i u kojim ga jelima koristiti

SEZONA je nara pa je sada idealno vrijeme da ga uvrstite u svoje recepte. Prije toga ga je potrebno očistiti, a i za to donosimo nekoliko trikova.
Mlijeko od 4 litre, pakiranje od 60 jaja... Čega sve ima po američkim trgovinama?

Mlijeko od 4 litre, pakiranje od 60 jaja... Čega sve ima po američkim trgovinama?

AMERIČKE trgovine svijet su za sebe, a u njima možete pronaći razne namirnice u pakiranjima kakva su kod nas nezamisliva. Nedavno smo pisali da je u američkim trgovinama čak moguće kupiti već kuhana jaja, uredno zapakirana u plastičnoj vrećici, ali ni to nije sve.
Danas je Dan cimet-rolica, a u nastavku pronađite tri odlična recepta za ovaj klasik

Danas je Dan cimet-rolica, a u nastavku pronađite tri odlična recepta za ovaj klasik

CIMET-rolice su, mnogi će se složiti, najbolja stvar u vezi jeseni, a 4. listopada obilježava se Svjetski dan cimet-rolica. Povodom toga, na jedno smo mjesto skupili tri odlična recepta za rolice od kojih će vam zamirisati cijela kuća.
Ova je namirnica upola jeftinija od hobotnice, a jednako ukusna. Evo o čemu je riječ

Ova je namirnica upola jeftinija od hobotnice, a jednako ukusna. Evo o čemu je riječ

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? uvijek nailazimo na zanimljive recepte i jela, a danas smo pronašli jedno upravo takvo. Čitateljica Ana Gradisar podijelila je sliku svog ručka, a riječ je o muzgavcima ili mrkačima s krumpirom na salatu.