Priprema tjestenine škarama je zapravo vrlo jednostavna. Počinjete s pripremom tijesta za tjesteninu od brašna i jaja. Kada je tijesto spremno, razvaljate ga i koristite škare kako biste ga izrezali u različite oblike. Možete eksperimentirati s različitim oblicima i veličinama, što čini cijeli proces zabavnim.
Umaku koji zovu "zelena božica" ne pada popularnost, ekipa po internetu ga obožava.
Kao bogat i ugodan prilog, dauphinoise krumpir je jednostavno nepobjediv. Ovo klasično francusko jelo počinje se pripremati narezanim krumpirom koji se kuha u mješavini vrhnja i mlijeka na štednjaku (neki ga samo prelijevaju prije pečenja). Smjesa se prebaci u plitku posudu za pečenje i posipa Gruyère sirom.Muškatni oraščić, klasičan začin za kremasta jela, nariba se najčešće preko gotovog jela neposredno prije posluživanja. Krumpir dauphinoise dekadentan je prilog za posebne prilike, od Uskrsa do blagdana, i jelo koje svako druženje čini posebnim. A može poslužiti i za jednu lijepu subotu ili nedjelju i ručak kakav svatko tu i tamo zaslužuje.
U nastavku vam donosimo jedan predobar recept članice gupe Index Recepti: Što ste danas kuhali? Adnanke Ade Mujičić za jednostavan, sočan mramorni kuglof.
Jamie Oliver ima super način za pripremu sočnih svinjskih odrezaka. Kupio je one s kostima i kožom, no vi možete koristiti i one, kako ih trgovci popularno nazivaju - jednominutne. U nastavku saznajte kako to radi Jamie.
Možete ih raditi manje ili veće, uvijek će biti odlične. Punite ako želite.
Iako ima sto recepata, ove su hrenovke najmekše koje smo probali. Samo budite nježni prema tijestu i isplatit će se.
Tofu je dobar izvor proteina, i to ne samo za vegane, pa je ovo super izbor ako ne preferirate sir i ostale mliječne proizvode.
Jednostavna za izradu a bogata okusima