Najnoviji recepti

Medeno srce
(7)
1h 15min

Kolač nastao po uzoru na popularne kekse od čokolade punjene marmeladom.

Pita od bundeve
1h 20min

Da mi je netko prije 5 godina rekao da ću od listopada do ožujka nekoliko puta tjedno uživati u jelima od bundeve, rekla bih mu da je lud. Nisam odrasla uz njezine mirise i okuse jer u Zagrebu nikako nije bio običaj jesti pečenu ili kuhanu bundevu. Malo po malo počela sam tek prije nekoliko godina otkrivati sve čari ove namirnice i oduševila se.

Kruh od banane i heljdinog brašna
55min

Veliki sam ljubitelj kruha od banane i dugo sam bila u potrazi za zdravijom varijantom ovog kolača koji mogu jesti bez grižnje savjesti. Brinula me sočnost pa sam isprva bila skeptična prema heljdinom brašnu, ali kombinacija je ispala fenomenalno.

Grička vještica
55min

Čokoladna torta napravljena s Gričkom vješticom Pivovare Medvedgrad, pa je po tome i dobila ime.

Teleća koljenica iz pećnice
(9)
2h 20min

Teleća koljenica pripremljena na ovaj način postaje mekana i sočna, a povrće se pretvara u ukusan umak koji je nabolje poslužiti uz krumpir, rižu ili palentu. Za ovaj recept trebat će vam gusana ili vatrostalna duboka posuda s poklopcem.

Chai latte
(8)
10min

Donosimo vam recept za malo drugačiji čaj. Riječ je o crnom čaju s mlijekom i začinima. Ovaj čaj podrijetlom je iz Indije, no napitak je postao popularan u cijelom svijetu. Aromatična mješavina začina u kombinaciji s toplim mlijekom i crnim čajem idealno je jesensko piće koje morate probati.

Krekeri s parmezanom
(11)
35min

Ovi jednostavni i brzi krekeri idealna su grickalica za druženje s prijateljima. Umjesto sezama možete koristiti lan ili mak, a po želji možete i pomiješati sjemenke. Poslužite uz sir i čašu crnog vina.

Baba ganoush
(6)
1h 10min

Baba ganoush jelo je s Bliskog istoka koje se uglavnom povezuje s Libanonom, a sastoji se od pečenih patlidžana, češnjaka, maslinovog ulja, soka od limuna i tahinija. Gotov namaz poslužite uz pita kruh, lepinju ili tortilju. Možete ga iskoristiti i kao namaz u sendvičima ili burgerima.

Pečena cikla s mozzarellom
(16)
45min

Pečena cikla u foliji može se iskoristiti kao salata ili kao prilog jelima. Mi smo ju pripremili kao salatu uz mozzarellu i rikolu. Po želji prelijte omiljenim dresingom i pospite hrskavim sjemenkama.

Integralni grisini s maslinama
(12)
1h 50min

Štapići kruha ili svima dobro poznati grisini talijanska su grickalica. Hrskavi štapići idealni su za umakanje u različite namaze te kao dodatak uz sireve i suhomesnate proizvode. Oblikovanje nije komplicirano, a u tijesto smo ubacili nasjeckane masline.

Tart od šljiva
(11)
50min

Ako ste ljubitelj prhkog tijesta imamo recept za vas. Lagani i osvježavajući tart od šljiva idealan je za jesensko poslijepodne uz šalicu čaja. Zamijesite tijesto, a dok je ono u hladnjaku pripremite nadjev, posložite, stavite u pećnicu i kolač je gotov.

Vafli s kokosom i komadićima čokolade
(11)
35min

Donosimo vam recept za ukusne i mekane vafle s kokosom i komadićima čokolade. Za pripremu ovog recepta bit će vam potreban pekač za vafle. Sastojke je potrebno umutiti, uliti u pekač, kratko peć i dekorirati po želji s marmeladom, čokoladom, voćem ili kuglicom sladoleda.

Dalgona candy
(20)
5min

Ovaj je korejski slatkiš postao popularno poznat zbog serije Squid Game. Trebaju vam samo dva sastojka.

Žarbo kocke
(12)
1h 15min

Starinski kolač od mekanih kora nadjeven orasima i marmeladom svima nam je drag. Poslužite ga uz omiljeni topli napitak i uživajte.

Torta od palačinki s čokoladom i lješnjacima
(8)
1h 10min

I nama su palačinke najdraže namazane Nutellom i marmeladom, no ova torta im je ozbiljna konkurencija. Slojevi mekanih palačinki namazani su kremom od čokolade i posipani lješnjacima. Ostavite je u hladnjaku preko noći ako želite da bude posebno mekana.

Muffini s jabukama i krem sirom
(12)
50min

Sočni biskvit s jabukama i začinima ukrašen je kremom od krem sira, maslaca i šećera u prahu. Nama su ovi muffini definitivno na vrhu jesenske liste najboljih deserata.

Kesten torta
(8)
1h 30min

Mekani biskvit natopljen rumom i premazan kremom od čokolade i kestena postat će vaša omiljena jesenska slastica. Po želji orahe zamijenite lješnjacima.

Domaći kiseli kupus
(5)
3h

Iako ga ima za kupiti u svakoj trgovini, ali i na tržnicama, probajte sami napraviti kiseli kupus kod kuće.

Popečci od koprive i feta sira
(7)
35min

Kopriva sadrži znatnu količinu klorofila, mineralnih soli (kalcij, kalij, fosfor, željezo) i vitamina C, što je odličan razlog zašto bi koprivu trebalo uvrstiti u jelovnik. Mi vam donosimo recept za mekane i sočne popečke s dodatkom feta sira.

Njoki od batata sa smeđim maslacem i gljivama
(9)
1h 40min

Domaći njoki su jako jednostavni za pripremu. Krumpir smo zamijenili batatom i dobili ukusno jelo uz dodatak smeđeg maslaca i karameliziranih gljiva. Poslužite uz kozji sir ili naribani parmezan.

Kuglof od čokolade
(8)
1h 20min

Ponekad su najjednostavniji recepti najbolji. Takva je priča s ovim kuglofom. Sočan, mekan, pun okusa, ovaj kuglof će vam postati prvi izbor za pripremiti kad vam dođu gosti.

Ragù Alla Bolognese prema bakinom receptu
(11)
6h 15min

Ragu alla Bolognese kakav prave bake u pokrajini Bologna. Umak je bogat rajčicom i ne sadrži pancetu.

Brzi kolač od krušaka
(11)
45min

Donosimo vam jednostavan recept za pripremu sočnog kolača bez previše zamazanog suđa i potrošenog vremena. Mekan i sočan biskvit spojili smo s kruškama, a po želji možete dodati i jabuke.

Italian Academy Of Cuisine: Ragù Alla Bolognese
(11)
3h 30min

Ovaj recept je potvrđen u Bologni 1982. godine te se smatra jednim od originalnih verzija. U Bologni se ragu tradicionalno servira uz svježe tagliatelle.

Index kuhinja

Imamo recept za tortu iz poznate zagrebačke pivnice

Imamo recept za tortu iz poznate zagrebačke pivnice

ISPECITE doma čokoladnu tortu s pivom, jednostavnije je nego što izgleda.
Recept za slatkiš iz serije Squid Game zaludio je internet

Recept za slatkiš iz serije Squid Game zaludio je internet

SQUID GAME i dalje je top tema, kao i slatkiš iz treće epizode.
Od 11 kiselih kupusa koje smo našli u trgovinama samo jedan ne sadrži konzervans

Od 11 kiselih kupusa koje smo našli u trgovinama samo jedan ne sadrži konzervans

POČELA je sezona kiselog kupusa. Pročešljali smo ponudu.
Cijena kestena u trgovinama ide i do 50 kuna po kili: Na placu smo ih našli za 20

Cijena kestena u trgovinama ide i do 50 kuna po kili: Na placu smo ih našli za 20

LISTOPAD je već tradicionalno rezerviran za kestene. Važno je da znate kako ih čuvati, ali i na koji način ih je najbolje spremati.