Najnoviji recepti

Punjene lignje na talijanski
(5)
1h 6min

Klasičan recept iz južne Italije u kojem su lignje punjene mješavinom krakova, kruha, jaja, peršina i parmezana, a potom dovršene u jednostavnom umaku od rajčice.

Janjeći kotleti s češnjakom
(9)
20min

Nakon pečenja, kotleti su hrskavi s vanjske strane, a sočni i mekani iznutra. Poslužite ih uz prilog po želji i sezonsku salatu.

Nevjerojatno čokoladna torta
(6)
2h 10min

Ova čokoladna torta sa dvije vrste čokolade, bijelom i tamnom, osvojit će svačije srce. Ukrasite je po želji i uživajte u svakom zalogaju.

Suhe šljive u slanini
(7)
25min

Ova jednostavna grickalica je odlična kombinacija slatkog i slanog te je idelana za zabave i okupljanja.

Žuti kolač s borovnicama
(9)
1h

U ovom receptu sočnom biskvitu borovnice daju osvježavajuću notu. Kolač je ukusan i jednostavan za pripremu te je savršen kao desert ili poslastica uz kavu ili čaj.

Quiche s brokulom i rajčicom
(7)
1h 35min

Ovaj ukusni quiche s blanširanom brokulom i sočnom rajčicom, uz svježu salatu, može biti odličan lagani ručak ili večera.

Rebarca po receptu Jamieja Olivera
(5)
1h 45min

Jednostavan recept za sočna svinjska rebarca iz pećnice.

Rolice od tikvica i patlidžana sa šunkom i sirom
(7)
1h 5min

Rolice od tikvica i patlidžana mogu biti odličan prilog glavnom jelu ili čitav ručak. Odlične su i tople i hladne, a nadjev uvijek možete prilagoditi vlastitim željama.

Topli sendviči
20min

Za najbolje tople sendviče vam ne treba nikakav otmjeni toster, dovoljna je obična pećnica.

Chia puding s jagodama
4h 5min

Za pripremu ovog osvježavajućeg pudinga možete koristiti bilo koje voće, smrznuto ili svježe. Samo naprijed i eksperimentirajte, ovdje stvarno ne možete pogriješiti.

Quiche sa šampinjonima i špinatom
1h 30min

Jednostavna i brza slana pita za koju nadjev lako možete prilagoditi po vlastitim željama.

Tiramisu s jagodama i bijelom čokoladom
1h 20min

Tiramisu, jedna od najpoznatijih talijanskih slastica, no ovaj put u malo drugačijem izdanju. Svi već znamo da su jagode i bijela čokolada dobitna kombinacija pa su ovaj klasik učinila još boljim.

Cheesecake s jagodama koji se ne peče
35min

Kombinacija krem sira i svježih jagoda nikada nije bila ukusnija, a priprema torte od sira brža i jednostavnija.

Klasični francuski vinaigrette
5min

Ovaj francuski preljev za salatu se tradicionalno miješa ručno u velikoj zdjeli za salatu. Nakon pripreme, listovi salate i ostali sastojci se dodaju u zdjelu i nježno miješaju kako bi se potpuno obložili preljevom. Ovo je fantastična tehnika koja rezultira savršeno začinjenim salatama, ali uvijek možete pripremiti dvostruku, trostruku ili četverostruku količinu preljeva u staklenoj posudi i koristiti tijekom nekoliko dana.

Vinaigrette s acetom balsamicom i senfom
3min

Za pripremu ovog vinaigrettea je potrebno manje od pet minuta, a konačni rezultat je fantastičan preljev koji će odlično pristajati uz skoro svaku salatu. Balzamični ocat preljevu daje slatkoću, dok mu senf daje pikantan, blago opor okus.

Kakao keksi na mašinu
(7)
55min

Ove kekse od prhkog tijesta možete pripremiti uz pomoć starinske mašine za mljevenje mesa s nastavkom za kekse, ali možete ih oblikovati i rukama.

Integralni banana bread
(5)
1h 5min

Iako za banana kruh postoji bezbroj recepata, u nastavku vam donosimo jedan koji koristi mješavinu integralnog pšeničnog i zobenog brašna, lijepo izgleda, traje po nekoliko dana i ne mrvi se prilikom rezanja.

Pita od jogurta s malinama
(7)
1h 10min

Klasičan recept za starinsku pitu od jogurta s dodatkom malina, koji vas neće razočarati.

Lisnata pita sa šparogama
50min

Kreće sezona šparoga, zašto ne napraviti nešto novije i drugačije, a tako ukusno i fino.

Colcannon
45min

Colcannon je tradicionalno irsko jelo s pire krumpirom i lisnatim povrćem poput kupusa, kelja, blitve ili špinata. Ovaj recept, iz kuharice s početka 19. stoljeća, predstavljen je na YouTube kanalu Townsends, koji je posvećen istraživanju svakodnevnog života u 18. stoljeću.

Reform torta s lješnjacima
1h 30min

Reform torta je klasik među tortama, ne sadrži brašno, a s lješnjacima je još ukusnija.

Index kuhinja

Nevjerojatno je zadovoljavajuće gledati kako se izrađuju tvrdi bomboni

Nevjerojatno je zadovoljavajuće gledati kako se izrađuju tvrdi bomboni

AKO nikad niste pogledali barem jedan video izrade tvrdih bombona, ne znate što ste propustili.
VIDEO Dump dinner je trend koji vrijeđa hranu i pojam objedovanja

VIDEO Dump dinner je trend koji vrijeđa hranu i pojam objedovanja

VEĆ neko vrijeme TikTokom se širi trend pod nazivom "dump dinner", što bi s engleskog u slobodnom prijevodu značilo istovarena večera.
Vraća se popularni zagrebački restoran Zlatna školjka: "Očekujemo vas"

Vraća se popularni zagrebački restoran Zlatna školjka: "Očekujemo vas"

POZNATI zagrebački restoran sutra se vraća u novom ruhu.
21 odličan recept za prvi dan proljeća

21 odličan recept za prvi dan proljeća

IMAMO sjajan izbor recepata za prvi dan proljeća koji će vam pomoći da stvorite ukusne i zdrave proljetne obroke.