Klasičan recept iz južne Italije u kojem su lignje punjene mješavinom krakova, kruha, jaja, peršina i parmezana, a potom dovršene u jednostavnom umaku od rajčice.
Nakon pečenja, kotleti su hrskavi s vanjske strane, a sočni i mekani iznutra. Poslužite ih uz prilog po želji i sezonsku salatu.
Ova čokoladna torta sa dvije vrste čokolade, bijelom i tamnom, osvojit će svačije srce. Ukrasite je po želji i uživajte u svakom zalogaju.
Ova jednostavna grickalica je odlična kombinacija slatkog i slanog te je idelana za zabave i okupljanja.
U ovom receptu sočnom biskvitu borovnice daju osvježavajuću notu. Kolač je ukusan i jednostavan za pripremu te je savršen kao desert ili poslastica uz kavu ili čaj.
Ovaj ukusni quiche s blanširanom brokulom i sočnom rajčicom, uz svježu salatu, može biti odličan lagani ručak ili večera.
Jednostavan recept za sočna svinjska rebarca iz pećnice.
Rolice od tikvica i patlidžana mogu biti odličan prilog glavnom jelu ili čitav ručak. Odlične su i tople i hladne, a nadjev uvijek možete prilagoditi vlastitim željama.
Za najbolje tople sendviče vam ne treba nikakav otmjeni toster, dovoljna je obična pećnica.
Za pripremu ovog osvježavajućeg pudinga možete koristiti bilo koje voće, smrznuto ili svježe. Samo naprijed i eksperimentirajte, ovdje stvarno ne možete pogriješiti.
Jednostavna i brza slana pita za koju nadjev lako možete prilagoditi po vlastitim željama.
Tiramisu, jedna od najpoznatijih talijanskih slastica, no ovaj put u malo drugačijem izdanju. Svi već znamo da su jagode i bijela čokolada dobitna kombinacija pa su ovaj klasik učinila još boljim.
Kombinacija krem sira i svježih jagoda nikada nije bila ukusnija, a priprema torte od sira brža i jednostavnija.
Ovaj francuski preljev za salatu se tradicionalno miješa ručno u velikoj zdjeli za salatu. Nakon pripreme, listovi salate i ostali sastojci se dodaju u zdjelu i nježno miješaju kako bi se potpuno obložili preljevom. Ovo je fantastična tehnika koja rezultira savršeno začinjenim salatama, ali uvijek možete pripremiti dvostruku, trostruku ili četverostruku količinu preljeva u staklenoj posudi i koristiti tijekom nekoliko dana.
Za pripremu ovog vinaigrettea je potrebno manje od pet minuta, a konačni rezultat je fantastičan preljev koji će odlično pristajati uz skoro svaku salatu. Balzamični ocat preljevu daje slatkoću, dok mu senf daje pikantan, blago opor okus.
Ove kekse od prhkog tijesta možete pripremiti uz pomoć starinske mašine za mljevenje mesa s nastavkom za kekse, ali možete ih oblikovati i rukama.
Iako za banana kruh postoji bezbroj recepata, u nastavku vam donosimo jedan koji koristi mješavinu integralnog pšeničnog i zobenog brašna, lijepo izgleda, traje po nekoliko dana i ne mrvi se prilikom rezanja.
Klasičan recept za starinsku pitu od jogurta s dodatkom malina, koji vas neće razočarati.
Kreće sezona šparoga, zašto ne napraviti nešto novije i drugačije, a tako ukusno i fino.
Reform torta je klasik među tortama, ne sadrži brašno, a s lješnjacima je još ukusnija.