Doba je godine za...

nektarine
Nektarine
marelice
Marelice
mahuna
Mahuna
lubenica
Lubenica
kukuruz
Kukuruz
dinja
Dinja
cikla
Cikla
breskve
Breskve
tikvice
Tikvice
grasak
Grašak
persin
Peršin
spinat
Špinat
zelena-salata
Zelena salata
bijeli-kupus
Bijeli kupus

Najnoviji recepti

Slatki vijenac s tikvicama
55min

Vijenac od tikvica, kolač koji podsjeća na kuglof, s tikvicama i dodatkom čokolade, oraha, cimeta i kardamoma, prema receptu naše čitateljice Ružice Šoštar iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Limun desert
10min

Desert od limuna od samo 3 sastojka, osvježavajući desert koji se jednostavno i brzo priprema, prema receptu naše čitateljice Marine Dekan iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Knedle punjene Nutellom i Lotus keksom
50min

Desert koji će sve generacije voljeti - knedle punjene Nutellom, prema receptu naše čitateljice Marine Dekan iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Bakin kruh od krumpira
3h

Tradicionalni recept za krumpirov kruh koji se nekoć mijesio u drvenim koritima, a pekao u krušnoj peći. Recept je prikladan i za današnja vremena i načine pripreme, a jednako je hrskav i nakon pečenja u običnoj pećnici.

Jogurtica
50min

Recept za osvježavajuću tortu bez pečenja, u ovoj kombinaciji su jogurt i šumsko voće, ali torta odlično funkcionira i s drugim voćem, primjerice breskvama.

Cobbler od višanja
1h

Jedan od najpopularnijih, ljetnih recepata s voćem je recept za cobbler, kojeg su razvili Britanci u SAD-u krajem 19.stoljeća, a danas je popularan u obje zemlje, ali i diljem svijeta. Brz, jednostavan za pripremu i sočan, a možete ga pripremiti s voćem po želji - breskvama (i kompotom od bresaka), višnjama, šumskim voćem, malinama, borovnicama, jabukama ili rabarbarom.

Krempita
45min

Krempita kako je priprema naša čitateljica Božica Radoš iz FB grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Ivanine fit kiflice
1h 20min

Recept naše čitateljice Ivane Kulišić iz FB grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Ananas u rumu s kremom od mascarponea i limuna
10min

Idealno slatko osvježenje za ljetne dane.

Lignje s komoračem
15min

Recept istarskog chefa Antonija Brajkovića, za lignje s komoračem, ukusno, mediteransko jelo koje brzo i lako možete pripremiti kod kuće.

Antonijeve lignje na žaru
20min

Recept istarskog chefa Antonija Brajkovića za ukusne i jednostavne lignje na žaru.

Kristinina Juliška
1h 45min

Recept naše čitateljice Kristine Pavković.

Prhke kiflice punjene pekmezom od kupina
35min

Ukusne, prhke kiflice koje možete puniti džemom ili nadjevom po želji, prema provjerenom receptu naše čitateljice Lidije Vulić-Ćurić s Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Doručak pogačice
38min

Idealne pogačice za brz i ukusan doručak gotov u 30 minuta, prema receptu naše čitateljice i njezinog profila Rena's Dream, s Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Čokoladni tiramisu
30min

Tiramisu s čokoladnom kremom, desert kao stvoren za ljetne dane - bez pečenja, bez puno miksanja, prema receptu naše čitateljice i njezinog profila Rena's Dream Factory s Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Kocke od jabuka
45min

Tradicionalni biskvitni kolač koji svojom jednostavnošću i okusom vraća u djetinjstvo, prema receptu Mire Zvijerac iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Goveđi maslac
55min

Domaći goveđi maslac, idealan kada želite brzu i ukusnu goveđu juhu, dodatak jelima ili namaz za kruh. Recept naše čitateljice Tamare Ilijić iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Piletina s povrćem i kus kusom
30min

Super ideja za zdrav i ukusan ljetni ručak.

Wrap s dimljenim lososom
5min

Prejednostavan recept za sve ljubitelje dimljenog lososa.

Pileći tacosi
35min

Super ukusan recept koji možete prilagoditi na razne načine i dodati neko drugo meso, umake ili povrće.

Palačinke od heljdinog brašna s trešnjama
30min

Vrlo ukusan i zdrav desert, a brzo gotov.

Vrilica
1h 5min

Tradicionalni recept koji podsjeća na djetinjstvo, svako podneblje ima svoj način, ali i naziv. Imena ovog jela zapravo potječu iz specifičnog postupka pripreme, brašno se prelijeva kipućom vodom i tako je i jelo nazvano "oparuša" ili "vrilica". Ovo je jelo pripremljeno od jeftinih sastojaka, ukusno je i lako za pripremiti, a u originalnom se receptu umjesto vrhnja za kuhanje koristi kajmak. Recept je napisala naša čitateljica Ines Škrobo na Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?Nazivi: Vrilica, Oparuša, Pleska, Kasikača, Sirotinjska pita

Štrudla s višnjama i orasima
40min

Raskošna štrudla od višanja s nadjevom obogaćenim orasima, prema receptu naše čitateljice Slave Hodak iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Palačinke punjene mljevenim mesom
55min

Zapečene palačinke punjene mljevenim mesom, brz i ukusan recept naše čitateljice Slave Hodak iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Index kuhinja

Pitali smo vas što mislite o pretjeranoj cijeni kukuruza: "Kunu su pretvorili u euro"

Pitali smo vas što mislite o pretjeranoj cijeni kukuruza: "Kunu su pretvorili u euro"

PRIJE PAR dana pisali smo da je prvi ovogodišnji kukuruz stigao na tržnice. I dok je cijena jednog klipa kukuruza na zagrebačkom Dolcu između 50 centi i 1 eura, u drugim hrvatskim gradovima nešto je drugačija situacija, a na šibenskoj tržnici cijena prvog ovogodišnjeg kukuruza čak je dvostruko viša od ove u Zagrebu - klip košta čak 2 eura.
Pronašli smo odličan trik za guljenje breskvi, ne može jednostavnije od ovog

Pronašli smo odličan trik za guljenje breskvi, ne može jednostavnije od ovog

SEZONA JE breskvi koje su osvježavajuće i sočne kada ih jedemo sirove, a poseban okus imaju i kada od njih radimo kolače. Od njih možete napraviti zaista svašta, no najgori dio je upravo guljenje. Ipak, sada smo pronašli prejednostavan trik uz koji ćete idući put bez problema oguliti breskve.
Ove se subote u Slavoniji ispeklo 1200 šarana na rašljama i skuhalo 200 litara fiša

Ove se subote u Slavoniji ispeklo 1200 šarana na rašljama i skuhalo 200 litara fiša

TRADICIONALNA Fišijada u Sibinju nedaleko od Slavonskog Broda održana je ove subote, 13. srpnja, u sibinjskom parku, a okupila je nekoliko tisuća posjetitelja iz svih krajeva Slavonije.
Mate Janković o tome što funkcionira, a što nikako ne smijete u ugostiteljstvu

Mate Janković o tome što funkcionira, a što nikako ne smijete u ugostiteljstvu

NAKON ŠTO JE chef Mate Janković u tri statusa na svom Facebook profilu napisao neke lekcije o poslovanju i dotaknuo se kreiranja ponude, prodaje konačnog proizvoda te kakvo bi trebalo biti osoblje koje želi nešto prodati, sada je u još tri statusa opisao kako bi trebao izgledati kontakt s gostom, što iz njegovog iskustva funkcionira, a što nikako ne smijete raditi.